Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891479    








Honlapkeszites

Kamarai javaslatok pénztárgépek cseréjéhez

A Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara véleményezte a pénztárgépek cseréjével, illetve adóügyi ellenõrzõ egységgel való ellátásához nyújtott támogatásról szóló NGM rendelet tervezetét. - olvashatjuk a helyi kamarai hírlevélben.

Ebben többek között az áll: „Teljességgel elfogadhatatlan a pénztárgépenkénti 50 ezer forintos támogatás, és a vállalkozásonként maximum 5 gép beszerzésének támogatása. Szükségesnek tartjuk, hogy a támogatott gépek száma ne legyen korlátozva, a támogatottak köre legyen kibõvítve.


Például véve a kereskedelmet, az 500 millió forintos nettó árbevétel néhány boltot magában foglaló kis hálózat esetén jelent támogatást, míg a kkv-szektorba tartozó, több üzletet magában foglaló hálózatok semmilyen támogatást nem kapnak. Ezért azt javasolják, hogy a kkv-szektor egészére terjedjen ki a támogatás, tehát azokra a vállalkozásokra, amelyek 250 fõnél kevesebbet foglalkoztatnak, és legfeljebb 50 millió eurónak megfelelõ forint összegû nettó árbevétellel rendelkeznek. A kamara véleménye szerint a kkv-szektorba tartozó vállalkozások valamennyi pénztárgépének beszerzésére terjedjen ki a támogatás. „A támogatások összegének differenciáltnak kell lennie, figyelembe kell vennie a lecserélt, és a helyette beszerzett gép technológiai fejlettségét, ki kell terjednie a pénztárgépek átalakítására. A gépenkénti 50 ezer forint támogatási összeg teljességgel elfogadhatatlan, azt ki kell egészíteni, meg kell emelni, akár pályázatok, vagy adólevonás formájában. ”Az MKIK nyomatékkal javasolja a bevezetési határidõk mielõbbi meghosszabbítását is.

Kanizsa - NKIK



2013-06-01 11:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül