Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893557    








Honlapkeszites

Módosult a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására kiírt pályázat beadási határideje

Az elmúlt idõszakban élénk érdeklõdés mutatkozott a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban elnevezésû pályázat iránt. Ez nem is csoda, hiszen a kedvezõ konstrukciónak köszönhetõen az egyéni vállalkozók 3, míg a társas vállalkozások 6 millió forint támogatást nyerhetnek, s ehhez mindössze 10% önrész szükséges. E pályázat beadásának kezdõ idõpontja módosult 2013. november 4-re. – hívta fel lapunk figyelmét az Inkubátorház és Innovációs Központ illetve a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.


A pályázati dokumentációban a beadási idõn kívül egyéb módosítások is folyamatban vannak. Aki a változásokat szeretné figyelemmel kísérni, az keresse az NFÜ vagy a FIVOSZ honlapján megjelenõ híreket. Amint errõl már tájékozódni lehetett a 18-35 éves korosztály számára kiírt program két egymásra épülõ részbõl áll. Az elsõ részben a fiatal pályakezdõknek egy közel három hónapos képzésen kell részt venniük. Egy a képzõk által jóváhagyott üzleti terv után következhet a vállalkozás megalapítása és a pályázat benyújtása. Az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésébõl finanszírozott program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.
A Nyugat-Dunántúlon a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a program lebonyolítója, ezért célszerû az õ honlapjukon elérhetõ hírlevélre bejelentkezni azoknak, akiket ez a pályázat érdekel. Így elsõ kézbõl kaphatnak információt a program menetrendjérõl.
A konstrukció alapvetõ célja a mikro vállalkozások indítását tervezõ fiatalok segítése: a vállalkozói aktivitás ösztönzése, új vállalkozások létrejöttének támogatása, induló vállalkozások támogatásának erõsítése a fiatal pályakezdõk vállalkozóvá válásának támogatásával. A TÁMOP-2.3.6.A-12/1. konstrukcióban a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által szervezett képzést teljesítõ 18 és 35 év közötti természetes személy (0-6 éves kisgyermeket nevelõ 40 év alatti) által létrehozott vállalkozás pályázhat. A pályázás feltétele, hogy a természetes személy más gazdasági társaságban közvetlen vagy közvetett többségi befolyást biztosító részesedéssel nem rendelkezhet, illetve annak nem egyedüli vagy többségi tulajdonosa. A pályázónak rendelkeznie kell a TÁMOP-2.3.6.A-12/1 konstrukcióban elkészített és jóváhagyott üzleti tervvel. A támogatás összege: Egyéni vállalkozók és mikro vállalkozások max. 3.000.000 Ft Társas vállalkozások esetében max. 6.000.000 Ft. (További információ: Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft.)
Kanizsa
 



2013-06-02 06:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül