Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893661    








Honlapkeszites

Zalaegerszeg befektetõbarát település minõsítést kapott

Befektetõbarát településsé minõsítette Zalaegerszeget a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) - jelentette be a helyi polgármester sajtótájékoztatón.



Gyutai Csaba (Fidesz) hozzáfûzte: a minõsítést a fejlesztési területek elõkészítettsége, a befektetõk számára készített, szektorokra lebontott, prezentációkat, információs bázisokat is tartalmazó ajánló anyagai alapján kapta meg a város. Az önkormányzat szakértõi ezenkívül mintegy 40 szolgáltatásból álló befektetés-ösztönzõ csomagot is készítettek.
A minõsítés eredményeként a befektetõ-vonzás érdekében a város aktívabb kapcsolatot építhet ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal. A tervek szerint valószínûleg irodát is nyit a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Zalaegerszegen, így közvetlenebb kapcsolat lesz a hivatal és a város szakemberei között.
A polgármester kiemelte: Zalaegerszeg számára fontos, hogy befektetõk jelenjenek meg a városban, ehhez ideális helyszínt tudnak biztosítani az Északi Ipari Parkban.
Emlékeztetett arra, hogy Zalaegerszeg fõ gazdasági partnerei között van a németországi Baden-Württemberg és Bajorország.
A HITA Befektetõbarát Településekért Programja a magyar vállalkozások külföldi piacra jutását segíti, valamint a külföldi cégek magyarországi betelepülését szolgálja. 2012 márciusában képzési program indult azzal a céllal, hogy elméleti és gyakorlati ismeretek átadásával felkészítsék a településeket a hazai és nemzetközi beruházások fogadására.

 

MTI - Kanizsa



2013-06-01 11:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül