Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948695    








Honlapkeszites

Az életminõség volt a témája a Balaton Akadémia rendezvényének

Az életminõség, vagyis a természeti környezet, a táplálkozás, a népegészség, az iskolaügy, a kultúra, a mûvészeti élet és az irodalom állt a középpontjában a Balaton Akadémia keszthelyi kétnapos rendezvényének.


A Laus Pannoniae (Pannonia dicsérete) elnevezésû, költõk, fordítók, szerkesztõk 13. nemzetközi találkozójának idén is a Helikon Kastélymúzeum adott otthont. A Csoóri Sándor Kossuth- és Herder-díjas író, Balog Zoltán és Fazekas Sándor miniszter fõvédnöksége mellett zajló tanácskozás szakmai elnöke Andrásfalvy Bertalan és Albert Gábor volt.
A szervezõk a megnyitó és a védnöki köszöntések mottójaként Szolzsenyicin Hogyan mentsük meg Oroszországot? címû írásának egy részletét jelölték meg: "Az ország életképességének és kultúrája elevenségének kulcsa, a vidék ... a gyógyulásnak alulról kell kezdõdnie ..."
A meghívottak ennek jegyében elõadást hallhattak a pénteki nyitónapon a vidék helyzetérõl, jövõjérõl, élelmiszergazdaságról valamint a népegészségügyünkrõl és iskolaügyünkrõl, mások mellett minisztériumi szakemberektõl, orvosoktól, pedagógusoktól, közgazdászoktól.
Szombaton Nemzetünk igazi alkotmánya - kultúránk címmel Albert Gábor író, szerkesztõ tartott elõadást, majd Szentmártoni János, Albert Zsuzsa, Sutarski Konrád, Gencso Hrisztozov, Péntek Imre, Batta György, Bence Lajos, Acsádi Rozália, László-Kovács Gyula, Szigeti Lajos, Püspök Livia, Kerék Imre, Kellei György, Gyurácz Ferenc, Németh István Péter, Wessely Gábor, Tari István, Szabó T.Anna és Dragomán György részvételével zajlott beszélgetés.

MTI - Kanizsa



2013-06-03 09:48:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül