Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893196    








Honlapkeszites

NAV: a kereskedõk negyede nem ad számlát

Minden negyedik esetben találtak szabálytalanságot az adóellenõrök és a pénzügyõrök tavaszi akciójuk során. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot, 53 üzlet mûködését 12 napra felfüggesztették - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.


A közlés szerint a hatóság ellenõrei másfél hónapig interneten kereskedõket, szépészeti szolgáltatókat, virágkereskedõket, gumikereskedéseket, vendéglátó-, illetve szórakozóhelyeket, éjszakai taxikat tettek próbára és nagyobb beruházásokon is jártak. Hatezer esetbõl minden negyedik adózó megpróbálta eltitkolni bevételét, mivel sem nyugtát, sem számlát nem adtak a vásárlóiknak, vendégeiknek.
A revizorok és a pénzügyõrök a 2700 foglalkoztatással kapcsolatos ellenõrzéskor is hasonló mulasztási aránnyal szembesültek. Továbbra is jellemzõ, hogy az alkalmazottakat nem, vagy csak késve jelentik be a munkaadók.
A foglalkoztatással kapcsolatos kötelezettségeiket a szezonális - például mezõgazdasági vetési, betakarítási - munkát vállalóknál a munkáltatók szinte egyáltalán nem teljesítik. A nagyobb beruházásokat végzõ társaságok és a legnépszerûbb szórakozóhelyek is hasonló gyakorlatot folytatnak: alkalmazottaik jelentõs része feketén dolgozik - közölte a NAV.
A hatóság tájékoztatása szerint bár a tavaszi, több mint tízezer ellenõrzést felölelõ akciónak vége, a NAV továbbra is rendszeresen vizsgálja, hogy a kereskedõk adnak-e nyugtát az áru mellé, és a munkáltatók szabályosan bejelentik-e dolgozóikat.

 

MTI - Kanizsa



2013-06-04 09:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül