Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893648    








Honlapkeszites

Üdülõ- és élménykomplexum a Csónakázó-tónál

Egyre többet lehet hallani manapság egy, a Csónakázó-tó közelébe tervezett üdülõ- és élménykomplexum megépítésérõl. Errõl Lengyel Endre vállalkozót, a Black Hole World Kft. ügyvezetõ igazgatóját kérdeztük, aki mindezt megálmodta, és szervezi a projekt megvalósítását, mellyel a fiataloknak is szeretne alternatívát nyújtani és egyben a város érdekit is szolgálni. A gyors megvalósulás érdekében üzleti partnerek, befektetõk és vállalkozók jelentkezését várja.


– Két évet éltem Londonban, ahová nyelvtanulás céljából mentem. Azt tapasztaltam, ott a hihetetlen pezsgõ élet egy példaérték parkélettel párosul. Jó idõ esetén egy gombostût sem lehet leejteni, annyi ember választja szórakozás, kikapcsolódás helyszínéül a parkokat. Jó volt látni azt a sok nyugodt, pozitív embert, akik a barátokkal, munkatársakkal, vagy éppen a családdal töltötték idejüket. Ekkor jött az ötlet egy olyan szórakoztató centrum megvalósítására, mely a közel 15 éve megálmodott üdülõfalu terveim mellé illesztve a fiataloknak és idõsebbeknek is egyaránt kikapcsolódási lehetõséget, munkalehetõséget és közösségi létet biztosít, e mellett pedig Nagykanizsa érdekeit is szolgálja - mondta elöljáróban Lengyel Endre.
Hozzátette, a világon egyedülálló, szabadalommal védett, és teljesen saját ötlet alapján megépülõ háromszintes kalandpark és üdülõfalu kivitelezése lépcsõzetesen valósulna meg a Kisfakoshoz közeli 30 ezer négyzetméteres saját területen. Elsõ lépésként a másfél kilométeres földalatti labirintusrendszert és a benne található rémségek barlangját realizálnák, ahol a fizikai megpróbáltatásokon túl pszichikai viszontagságokra is számíthatnak a vendégek, valamint megismerkedhetnek a szénbányászattal, barlangászattal, ásványokkal és a földalatti élõvilággal is.
Ezt követõen a föld felszínén folytatódnának a kalandpark építési munkálatai a Toldi pályával és a hagyományos, máshol is megtalálható szórakoztató elemek megépítésével. Lehetõség nyílik a levegõben kifeszített több száz méter hosszú drótkötélpályán való lecsúszásra, függõhidakon való átkelésre, mászófal meghódítására, de akár lovaglásra, íjászatra, csapatjátékokra is. A Toldi pálya pedig a maga különleges erõelemeivel az erõs emberek játszóteréül szolgál majd, amely akár világversenyek szervezésére is alkalmas lehet.
Utolsó ütemben pedig az üdülõfalu megépítése történne. Itt üzleti konferenciák, találkozók csapatépítõ tréningek megtartására lenne lehetõség. A népi építészet megõrzésével megépülõ épületek száz évet repítik idõben vissza az idelátogató vendégeket. Vendégházakkal, állandó kiállítású falumúzeummal, kézmûves mûhelyekkel, istállóval, kisállat simogatóval várják majd a vendégeket a világ minden pontjáról.
Így nem csupán a föld alatt, a földön, hanem a levegõben is különlegességek egész sorával találkozhatnak a fiatalok és idõsek egyaránt az év 365 napján. Egész évben az évszaknak, hagyománynak és nemzeti ünnepeknek megfelelõen szerveznének programokat, vásárokat, fesztiválokat, konferenciákat.
Ahogy a vállalkozó hozzátette, tervei megvalósításához komoly, a város érdekeit szem elõtt tartó fõleg helyi befektetõk, vállalkozók jelentkezését várja – a +36 30 392 0798-as telefonszámon vagy a blackholeworldkft@gmail.com e-mail címen –, hogy minél elõbb elkezdhessék a kivitelezést. A jövõben pedig a Magyarország további öt pontján, és nemzetközi szinten is szeretne befektetõket, franchise partnereket bevonni és így a világ számos országában központokat létesíteni.
– Elsõdleges célom, hogy az önös üzleti sikereken túl segítsem a városunk turisztikai felzárkózását, a fiatalok hazai boldogulását a pozitív életszemléletük erõsítésével, továbbá a közösségi lét itthoni megtelepedését – szögezte le ismét Lengyel Endre.
V.M.
 



2013-06-04 12:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül