Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893357    








Honlapkeszites

Már 1, 635 milliárd forint talált gazdára a dunántúli régiók vállalkozásai körében

A Dél- és Nyugat-dunántúli régióban van még bõven rendelkezésre álló, vissza nem térítendõ forrás!
A Vállalati Tanácsadás Program elmúlt 2 éves eredményeit figyelembe véve sikeresnek értékelhetõ a program, bebizonyosodni látszik, hogy a hazai KKV-knak szüksége van szakmai tanácsadásra alapuló vállalkozás fejlesztésre. A projekt szükségességét igazolja, hogy a program zárása elõtt másfél évvel már kimerült a Közép-magyarországi- és kimerülõben van a Közép-dunántúli régióban rendelkezésre álló, együtt közel 1,4 milliárd forintos keret. A régiós adatok összesítése alapján a legnépszerûbb tanácsadási témakör a vállalati stratégia és jó hír, hogy minden második pályázó elnyerte az igényelt támogatási összeget.
A Vállalati Tanácsadás Program 2011 nyarán indult a Közép-magyarországi régióval, amelyben 994 millió forint állt rendelkezésre a szakmai tanácsadást igénybe vevõ KKV-k számára. Ezt követõen, 2011 õszén egyszerre indult el a Közép-dunántúli régió 377,6 millió forintos és a Nyugat-dunántúli régió 586,5 millió forintos kerettel, majd 2012-ben csatlakozott a Dél-dunántúli régió 420 millió forintos kerettel.


A program eddigi 2 éve alatt 3005 kis- és középvállalkozás regisztrált a Vállalati Tanácsadás Program honlapján, a projekt által kínált 12 tanácsadási szakterület valamelyikének igénybevételére – pontosabban a finanszírozási forrásokra. A regisztráltak közül 1607-en adtak be pályázatot és közülük 824-en nyerték el az igényelt támogatást. A számokból az látszik, hogy minden 10 regisztráltból 6 pályázik, és a pályázókból minden 2. hozzá is jut a megpályázott vissza nem térítendõ forráshoz – ebben a régiók közel azonos teljesítménnyel állnak.
 

A legnépszerûbb tanácsadási tématerület a négy régióra általánosan a vállalati stratégiával kapcsolatos, minden harmadik pályázó ezen a területen vesz igénybe szolgáltatást. Persze vannak régiós jellemzõk is, amelyek vélhetõen a sajátos ipari és gazdasági berendezkedésbõl fakadnak. A Nyugat-Dunántúlon inkább a pénzügyi-, a Közép-Dunántúlon a marketing-, míg a Dél-Dunántúlon technológia- és termékfejlesztés a második „legkeresettebb” téma a helyi KKV-k körében.
 

Nagyon fontos, hogy a Dél- és a Nyugat-dunántúli régióban még vannak rendelkezésre álló források a pályázni vágyó vállalkozások számára.
„Ez a pályázati forma egyedülálló az uniós finanszírozású pályázatok eddigi történetében. Vissza nem térítendõ finanszírozási lehetõség, amelyek tanácsadói szolgáltatás igénybe vételére nyújt fedezetet. Ilyen szolgáltatásokat a vállalkozások sokszor akkor sem engedhetnek meg maguknak, amikor jobbak a piaci lehetõségei, ráadásul a kitöréshez szükséges tudás bevonására most van igazán szükség” – mondta el Ikvai-Szabó Imre, a Vállalati Tanácsadás Program vezetõje, az programot koordináló konzorcium vezetõ tagjának, az OTP Banknak termékfejlesztési senior szakértõje.

www.tanacsadastamogatas.hu - Kanizsa



2013-06-05 12:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül