Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892372    








Honlapkeszites

89 milliós EU-támogatásból valósult meg Eszteregnyén a belterületi vízrendezés

A Nyugat-dunántúli Operatív Program Helyi és térségi jelentõségû vízvédelmi rendszerek fejlesztése (NYDOP-4.1.1/B-11) keretében mintegy 89 millió forintos EU-támogatásból megvalósult Eszteregnye község belterületi vízrendezési projektje.

A tervezett projekt megvalósításának elsõdleges indoka, hogy a községbe érkezõ vizek további kártételét megakadályozzuk a meglévõ vízelvezetõ rendszer rekonstrukciójával. A projekt megvalósulásával érezhetõ módon javult a községben élõk életminõsége, ezzel párhuzamosan az épített környezet minõsége és fenntarthatósága is.


A beruházás eredményeként Eszteregnye és Obornak településrészek érintett, már kiépítésre került belterületi útárkainak a rendezésére, rekon-strukciójára került sor, ezáltal az árkok mederszelvényei minden körülmények között képesek a vizek tovább- és elvezetésére a befogadókba. 5034 fm burkolt árok, ebbõl 4873 fm mederelemmel történõ építés valósult meg, továbbá 460 fm földárok építés, valamint 1322 fm áteresz rekonstrukciójával kapcsolatos új építés vagy tisztítás is megtörtént. Az árkokon található kapubejárók esetén mintegy 1100 m3 mechanikailag stabilizált réteg került beépítésre. A vízelvezetõ rendszer kiépítése mellett a szomszédos közutak padkarészeinek a felújítása is feladata a projektnek 850 m3 helyi anyag beépítésével. A vízrendezési projekt a már 2011. évben megvalósított, szintén környezetvédelmi tárgyú Árvízcsúcs-csökkentõ tározó vízvédelmi projekttel együtt a térség környezetvédelmi és vízvédelmi rendszerében jelentõs szerepet tölt be, valamint szolgálja a községben élõ lakossági célcsoport életminõségének, életfeltételeinek a javítását, helyben tartását, illetve a vidék fejlõdését.



2013-06-07 05:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül