Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893402    








Honlapkeszites

Uszoda: felújítás miatt zárva

Több mint három hete zárva tart a nagykanizsai uszoda. Folynak a felújítási munkák. A várható nyitás idõpontjáról, az elvégzett, a még elvégzendõ munkákról, az anyagi forrásról kérdeztük Karácsony Károlyt az uszoda ügyvezetõjét.

– Minden évben hagyományosan augusztusban felújítás miatt leáll az uszoda. A leállás általában huszadika után szokott bekövetkezni és két hétig tart. Szeptember elsején szoktunk nyitni, ugyan is akkor kezdõdnek az iskolai úszásoktatások. Az idén egy kicsivel elõbb álltunk le, már tizenegyedikén, mert egy nagyobb mértékû felújítás, beruházás volt a gépházban. A teljes vízforgató rendszer, szivattyúk, szûrõrendszer, régi vascsövek mind lecserélésre kerültek. Tulajdonképpen ez indokolta, hogy megnöveltük a leállás idõtartamát. Kicseréltük a nyílászárókat, világítás korszerûsítést végeztünk. A fõbejárati lépcsõt teljesen újjáépítettük, húsz évet bírt ki, szinte darabjaira hullott, már balesetveszélyes volt. Most egy akadálymentesített mûkõ lépcsõ fogadja a leendõ látogatókat. Minden karbantartást, takarítást, tisztasági festést, fertõtlenítést elvégeztünk, amit az épület igényel, az öltözõkben, az elõtérben egyaránt. Összességében 11400000 forintot kaptunk az önkormányzattól, fejlesztési célú támogatást. Ennek több mint a felét a gépházra költöttük. Azt még érdemes megjegyeznem, hogy a beruházás nagy része az energia megtakarítást szolgálja. A hídvilágításnál a régi higanygõzlámpákat, korszerû halogén reflektorokra cseréltük. Az elõtér világítását is energiatakarékos lámpatestekkel váltottuk fel. A gépházban az új folyamatos üzemû szivattyú rendszer miatt az energiafogyasztás mintegy felére fog csökkenni.


– Az utóbbi idõben bõvült is a szolgáltatások köre.
– Tavaly volt a wellnes részlegünknél egy nagyobb fejlesztés, akkor építettünk egy jakuzzit Eddig is volt két finn szaunánk, most az egyiknek a méretét nem csak megnöveltük, hanem egy tizenhét fõs, teljesen új szaunát építettünk. Álmennyezetet, korszerû rejtett világítást, hangulatos kõburkolatokat alakítottunk ki. Volt a wellnes részlegen egy hátsó kihasználatlan rész, amit elbontottunk, a helyére jakuzzit építettünk, melyet a szauna jeggyel vehetnek igénybe a vendégek. Egy másik hátsó kihasználatlan részben infraszaunát létesítettünk.
– Az idei nyár idõjárására igazán nem lehet panasz. Milyen volt a látogatottság?
– A tavalyi évhez képest a júliusi vendégszámunk közel a felére visszaesett. Tavaly a negyven fokos kánikula elég tartós volt. A strandra az a jellemzõ, ha pár napos kánikula van, akkor még nem indulnak meg az emberek a víz felé. Nekünk a huzamos ideig tartó kánikula az ideális. Most egy átlagos nyarunk volt.
– Amikor a nyáron itt jártam elég nagy volt a zsúfoltság. Nem lenne igény egy másik, új medencére?
– Igény lenne rá, engedélyünk is van egy termál, élmény medencére, de ez eddig anyagi forrás hiányában nem valósult meg. A terület megvan, az építési engedély megvan, de a háromszáz millió forintot még nem tudtuk elõteremteni.
– Milyen újdonságra, meglepetésre számíthatnak majd a látogatók?
– Lesz szauna-show, melyet egy végzett szauna-mester irányit. Ez a szauna-kultúra szerves része. Szeptember közepe táján ismét beindul a masszázs stúdió, melyet a felfrissülésre, el- lazulásra vágyók belépõjegy nélkül vehetnek igénybe.
Czene Csaba

2008-08-27 12:29:37


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül