Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892659    








Honlapkeszites

Uniós fejlesztések nyílt napja szombaton országszerte

Szombaton immár második alkalommal rendez nyílt napot európai uniós fejlesztések megtekintésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ): országszerte több mint 60, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztést nézhetnek meg az érdeklõdõk. Megyénkben a Zalakarosi Gránit Gyógy- és Élményfürdõ várja a látogatókat.


A Uniós fejlesztések nyílt napja - séta a kulisszák mögött címû rendezvény programjai ingyenesen vagy kedvezményes belépõjeggyel látogathatók, és például olyan botanikus kerteket, élmény- és termálfürdõket, erdei szabadidõ- és kalandparkokat, kastélyokat, könyvtárakat, múzeumokat és üzemeket nézhetnek meg az érdeklõdõk, amelyek többsége egyébként nem látogatható.
Az NFÜ MTI-hez eljuttatott közleményébõl kiderül, hogy a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt bizonyos programokra a belépés regisztrációhoz kötött, amelyet a http://nyiltnap.uszt.gov.hu címen lehet megtenni.
A programok általában 10 és 16 óra között látogathatók, az ettõl eltérõ idõpontokat a programok oldalain jelzik.
Budapesten meg lehet nézni többek között a 4-es metró Kálvin téri állomását, az Országos Mentõszolgálat központját, az ELTE Füvészkertjét és a Budai Vár alatti labirintust is.
Észak-Magyarországon többek között a Lillafüredi Ökoturisztikai Központba, az egri tûzoltó múzeumba, vagy a salgótarjáni Ponyi pusztára lehet ellátogatni, a Dél-Alföldön pedig a makói, Makovecz Imre tervei alapján épült fürdõbe, illetve a gyulai Erkel Emlékházba, és a régióban több hotel is megnyitja kapuit az érdeklõdõk elõtt.
A nyugat-dunántúli térségben például a büki és a zalakarosi fürdõk várják a látogatókat, illetve a Kemenes Vulkánpark, míg a Dél-Dunántúlon a pécsi Regionális Könyvtár és Tudásközpont nyitja meg kapuit, de a pécsi kesztyû gyártási technológiájával is megismerkedhetnek a látogatók.
Az NFÜ 2013 márciusában rendezte elsõ uniós fejlesztési nyílt napját, amely 10 000 embert vonzott; akkor közel 30 projekt csatlakozott a kezdeményezéshez.

MTI - Kanizsa
 



2013-06-15 09:16:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül