Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948566    








Honlapkeszites

„Magyarország mégis talpraállt!”

– Az elnyomók örökösei ma is eladnák az országot egy tál lencséért, csak ma már másokhoz dörgölõznek, másokhoz szaladgálnak – feljelenteni saját országukat, saját nemzetüket. A módszer azonban ugyanaz maradt. Hazudtak, hazudnak és hazudni fognak. – 1956 máig élõ örökségérõl szólva fogalmazott így hétfõ délután a Kopjafánál Balogh László képviselõ a Nagykanizsai Polgári Egyesület rendezvényén.


– Nem kell félnie annak a népnek, amelynek ilyen suhancai nevelõdnek! – idézte a mûsorközlõ az egykori nagykanizsai gimnazistát, Kiss Dénest, akinek Nem verték le ötvenhatot kezdetû verse is elhangzott a többségében mezõs fiatalok elõadásában.
Balogh László OKISB elnök beszéde kezdetén Nagy Imre mártíriumának állomásait sorolta. Köztük az 55 évvel ezelõtti kivégzését is. – Miután az orvosok megállapították a halál beálltát, felvették a nekik járó 120 forintot, és nyugodt lelkiismerettel hazamentek. Ilyen volt az a rendszer, amelynek örökösei ma is inkább a külföldi érdekeket szolgálják a nemzet érdekei helyett. – majd így folytatta: – 1956-ban és a megtorlás éveiben sok honfitársunkat meggyilkolták, megnyomorították, tönkretették és kisemmizték. A forradalom szelleme azonban nem hunyt ki, itt maradt, élt tovább – és ezért gyõzött. Az 1956-os hõsök – a felkelõk, a szabadságharcosok – bennünk élnek, bennünk harcolnak tovább. Az internacionalizmus szelleme ugyanis ma is kísért. De ahogyan 1956-ban nem gyõzhettek, úgy nem gyõzhetnek ma sem. A különbség annyi, hogy most nem kell évtizedeket várnunk a sikerre
A küzdelem ezúttal is sok áldozattal és lemondással járt. De fel kellett számolnunk a szocialisták által örökül hagyott válságot, és be kellett bizonyítanunk, hogy együtt, közösen, képesek vagyunk megállni a saját lábunkon.
Európa mára megértette, hogy nem kérünk a gyámságból, nem kérünk a kizsákmányolásból, nem kérünk az elnyomásból.
Ennek biztos jele, hogy Magyarország elhagyhatja azt a szégyenpadot, ahová a szocialista kormányok ültették. A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése az elsõ siker, és ne legyenek kétségeink: ezt újabbak követik majd. Magyarország bebizonyította: a válság kezelésének van más útja is, mint hogy minden gondot az emberek nyakába rakunk. A terhekbõl vállalniuk kell azoknak a vállalatoknak is, amelyek eddig extra profitra tettek szert. A rezsicsökkentéssel pedig visszaadunk valamit a polgároknak mindazért az áldozatért, amelyet közösen vállaltunk annak érdekében, hogy Magyarország újra szabad és független legyen. – fejezte be beszédét Balogh László képviselõ.
A Szózat közös éneklése elõtt koszorúzás helyett a résztvevõk egy-egy szál virágot helyeztek el a kopjafa tövében. Ez az egyesületi hagyomány kifejezõje annak is: nem lehetünk tétlen szemlélõk, valamennyiõnknek meg kell mozdulnia!

Kanizsa

 



2013-06-18 11:14:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül