Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893114    








Honlapkeszites

Új közbeszerzési eljárás a kanizsai elkerülõ út építésére

Új közbeszerzési eljárást hirdetett a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. (NIF) a Nagykanizsát elkerülõ 61-es fõút befejezésére, miután a korábbi kivitelezõvel szerzõdést bontott.

A NIF honlapján közölte: január végén megszüntette a kivitelezõi szerzõdést az Euroaszfalt Kft.-vel, de elhúzódott a szerzõdés mûszaki és pénzügyi teljesítésének elszámolása. Ennek befejeztével, június 3-án "a közös megegyezéssel történõ szerzõdésbontásról szóló megállapodás megszületett", az Euroaszfalt Kft. a múlt héten visszaadta a munkaterületet a NIF-nek.
A beruházó a munkák befejezésére új kivitelezési közbeszerzést hirdetett a jelenleg 60 százalékos készültségi fokon álló út megépítésére. Eredményes eljárás esetén a nyertes kivitelezõvel október végén megköthetõ a szerzõdés, a beruházást 2014 õszén fejezhetik be - olvasható a NIF honlapján.


Az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével tervezett 3,8 milliárd forintos beruházás munkálatai 2009-ben kezdõdtek el, 2010 októbere lett volna az eredeti befejezési határidõ, de a munkálatok 2010-ben leálltak.
A NIF korábbi tájékoztatása szerint az elkerülõ út az M7-es autópályát a Kaposvár felõl érkezõ fõúttal köti össze Nagykanizsától délkeletre. A kétszer egysávos, közel 3,3 kilométer hosszú út építésére kiírt közbeszerzési eljárást akkoriban az ENV 61 Konzorcium nyerte el, amelyet az Euroaszfalt Építõ és Szolgáltató Kft. vezetett, tagja pedig a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. volt.

MTI - Kanizsa



2013-06-20 16:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül