Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891989    








Honlapkeszites

Új buszok a helyijárati forgalomban

A színvonalas, kényelmes utazás biztosítsa céljából az idei beruházási program részeként két darab Mercedes Conecto alacsonypadlós autóbuszt állított helyi járati forgalomba Nagykanizsán a Zala Volán Közlekedési Zrt. A Báthori utcai Autóbusz-állomáson, a jármûvek ünnepélyes átadásán Zalatnai László vezérigazgató elmondta, idén második alkalommal adnak át autóbuszt Nagykanizsán. Január végén kettõt, és jövõ év augusztusában még két ugyanilyen szállítójármû üzembe helyezése várható. A Mercedes-Benz gyártmányú CONECTO típusú, alacsonypadlós autóbuszokon egyenként százkét személy szállítható huszonhat ülõ- és hetvenöt állóhelyen. A jármû második ajtajánál peron és mechanikus rámpa található a mozgáskorlátozottak, vagy gyermekkocsival utazók kényelme érdekében. A padlószint emelõ és süllyesztõ funkció segítségével a járdáról betolhatók a babakocsik.

A vezérigazgató még elmondta, jelenleg az önkormányzattal meglévõ nyolcéves közszolgáltatási szerzõdés felénél tartanak, mind a két fél teljesíti a szerzõdésben foglaltakat. A Nagykanizsa-budapesti járatot erõsíteni szeretnék, az igényeknek megfelelõen még több ehhez hasonló színvonalú autóbusz mûködtetésével.


Marton István polgármester örömmel nyugtázta, hogy a Zala Volán és az önkormányzat közötti megállapodás ebben a két évben maradéktalanul teljesült, és biztos benne, hogy minden további szerzõdés hiánytalanul teljesülni fog, hiszen a Zala Volán mindig is megbízható jó partnere volt a városnak az önkormányzati rendszer kialakulásától kezdve.
Horváth Ferencné helyi járati üzemvezetõ megjegyezte, nagyon jók a januárban átvett buszok üzemelési tapasztalatai. A mostaniak két régi, forgalomból kikerült Ikarus autóbuszt váltanak fel. Minõségileg jelentõs javulást jelent a kiskanizsai városrész idõs korú utazóközönsége számára a 4A, és a 16A vonalán. Az utasszám sajnos fogy – tette hozzá az üzemvezetõ, a csuklós autóbuszok még a legfrekventáltabb helyeken sincsenek kihasználva. A jármûvek megtekintése elõtt Cseresnyés Péter alpolgármester azt kívánta, bízzunk abban, hogy a jövõben nem a járatcsökkentésben, hanem korszerûbb buszok cseréjében kell gondolkodnunk.



2008-09-01 11:42:53


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül