Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893347    








Honlapkeszites

NFM: egyszerûbb lett a családtámogatások folyósítása

Egyszerûbbé vált a családtámogatások folyósítása a Magyar Államkincstárnál kialakított TÉBA informatikai rendszer révén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn az MTI-vel.


A fejlesztés 1,6 milliárd forint összegû európai uniós társfinanszírozással jött létre az Új Széchenyi Terv E-közigazgatás Operatív Programja keretében, a projektgazda a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alatt álló Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség volt.
A szoftverfejlesztési feladatokat fõvállalkozóként a T-Systems Magyarország Zrt. végezte.
A szaktárca tájékoztatása szerint a Magyar Államkincstár 2013. április 1-jén indította el az új, korszerû, a családtámogatási ellátások folyósítását kezelõ TÉBA rendszert, amelyben az elmúlt hónapokban több mint 400 ezer ügyet dolgoztak fel, ebbõl közel 93 ezer új igényt.
A családtámogatási ellátások valamelyikére jogosult állampolgárok 2013 májusában már az új informatikai rendszer közremûködésével kapták meg az ellátásokat, ez 1,5 millió családtámogatási ellátáshoz kapcsolódó ügyet jelent.
A fejlesztési minisztérium kiemelte: az új informatikai rendszerre átállással átalakult a teljes családtámogatási ügyviteli folyamat, 4,5 millió állampolgár és 3,3 millió ügy adata került az új rendszerbe, több mint 500 ügyintézõt képeztek ki.
Az NFM közleményében hangsúlyozta: az ügyfelek számára is kézzelfogható elõny a TÉBA bevezetése, csökkent ugyanis az ellátások igényléséhez szükséges adattartalom, egyszerûsödtek a nyomtatványok, és a felére csökkent a csatolandó dokumentumok száma is.
A fejlesztés eredményeként megváltozott a kincstári ügyintézés, az ellátások megállapítása, az ügyfelek adatai pedig egységes adatbázisba kerültek.
Az adatkezelés új módja elõsegíti a jogosulatlan ellátások hatékony kiszûrését is, ami jelentõs költségvetési megtakarítást eredményez - jegyzi meg közleményében az NFM.

MTI - Kanizsa



2013-06-24 17:31:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül