Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893067    








Honlapkeszites

Kiemelt turisztikai központ lesz a dél-balatoni Rádpusztából

Magyar Borok Pincéje, rendezvényház, sportpályák és lovaspálya is épül a balatonlellei Rádpusztán, amelynek jövõ év végéig történõ kiemelt turisztikai központtá fejlesztéséhez 460 millió forint uniós támogatást sikerült nyerni - tájékoztatta Fekete Zoltán Antal tulajdonos, egyéni vállalkozó az MTI-t.


A balatonlellei Rádpuszta Csárda és Szabadidõ Centrum nagyszabású fejlesztéséhez közel 197 millió forint önerõt tesz hozzá a tulajdonos. A beruházások megvalósításának határideje jövõ év vége, de az a cél, hogy már ez év végére elkészüljön.
A másfél évtizede mûködõ Rádpuszta egy természetvédelmi terület mentén, 6,5 hektáron terül el Balatonlelle és Balatonszemes között. Itt található a Tihanyi apátság egykori, 180 éves pincéje, óriási méretû faragott fahordókkal. A boglári borászati cég (BB) évekkel ezelõtt még 4,5 millió liter bort tárolt a mintegy 600 négyzetméter alapterületû pincében, de mára az 56 darab, egyenként 7-11 ezer liter bor tárolására alkalmas, gigantikus hordó kiszáradt. Ezeket szeretnék felhasználni a magyar borrégiók bemutatására a Magyar Borok Pincéjében, ami a projekt meghatározó eleme.
A projekt részeként megépül egy új, 300 fõ befogadóképességû, akadálymentesített program- és rendezvényház, ami a konferenciákon kívül családi eseményeknek, esküvõknek is otthont ad a jövõben.
Fejlesztik a központ sportpályáit is, s a projekt részeként beszereztek egy 56 férõhelyes, gumikerekes kisvonatot, amely már az idei szezontól üzemel.
Rádpusztán, amely a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség kiemelt bemutatóhelye is egyben, már tavaly is végrehajtottak egy közel 50 millió forintos, uniós támogatású fejlesztést. Ennek révén egyebek közt kölyöktanya épült új játszótérrel.

MTI - Kanizsa
 



2013-06-26 06:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül