Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892182    








Honlapkeszites

Kezdõ vállalkozásokra szabott adókedvezmények kellenek

Szerdán elindult a fiatal vállalkozások létrehozását segítõ, Ha én cég lehetnék címû rendezvénysorozat Nagykanizsán a Zöld Szempont Lakossági Tanácsadó Irodában.

A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ által szervezett programok célja, hogy kötetlen beszélgetés formájában segítse a vállalkozás létrehozásában gondolkodó fiatalok felkészülését a késõ õsszel induló TÁMOP-2.3.6.B-12/1 pályázaton való részvételre, ahol akár 6 millió forint vissza nem térítendõ támogatást is ellehet nyerni.


A vállalkozás alapításáról, annak mûködtetésérõl, életútjáról Cserti Csilla az Inkubátorház vezetõje kérdezte Musits Róbertet az IMRO DDKK ügyvezetõjét. Ahogy az a beszélgetés során kiderült, a fiatalok vállalkozásalapítási hajlandósága messze elmarad az európai átlagtól. Ennek okairól egy külön konferenciát is érdemes lenne szervezni-hangzott el a workshop egyik résztvevõjétõl. Több hozzászóló pozitívan értékelte a hamarosan induló pályázatot, amely képzéshez köti a pályázaton való részvételt, és a vállalkozás alapítását követõ mentorálási lehetõséget. Ezt egészíthetné ki egy a helyi adókedvezményen felül egy olyan új adójogszabály létrehozása, amely a pályakezdõk részére biztosíthatna kedvezõ feltételeket a vállalkozás elsõ éveiben a megerõsödéséhez. A jó hangulatú beszélgetés után a jelenlévõ fiatalok kérdésekkel bombázták a fórum szervezõit és a vendéglátót.
A következõ rendezvényre július végén kerül sor, ahol újabb vállalkozók részvételével, újabb témák és mûködési modellek kerülnek ismertetésre.
H.Gy.



2013-06-28 10:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül