Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895246    








Honlapkeszites

Levetetik az emléktáblát

Eltávolítják a Gábor Áron laktanya épületének falára kihelyezett emléktáblát, melyet még május 21-én avattak fel. 

A tábla megépítésére vonatkozó javaslatot Móricz István Béla nyugalmazott alezredes, dombormûkészítõ mûvész terjesztette a közgyûlés elé még 2008-ban, miszerint 3 nagyméretû dombormûves emléktábla elhelyezését szeretné a Garay utcában, a volt tüzérlaktanya parancsnoki épületén. Azonban a közgyûlés nem értett egyet az alkotó szándékával, és javasolta a szerényebb emléktábla megtervezését. Ezzel a lehetõséggel azonban a nyugalmazott alezredes nem élt.


Ezt követõen Móricz István Béla több javaslattal is megkereste az önkormányzatot, köztük a Gábor Áron szobor elhelyezését illetõen is. Végül egy éve az önkormányzat egyetértését fejezte ki a bronz emléktábla elhelyezését illetõen, és kérték a véglegesített terv egyeztetését a városi fõépítésszel, azonban ezt elmulasztották.
Ezt követõen a mementó elkészült és 2013. május 21-én ünnepélyesen felavatták, anélkül, hogy errõl az önkormányzat vezetését tájékoztatta volna. Az eredeti terveknél lényegesen nagyobb lett, a szöveg változatlan maradt, csak a szponzorok nevével bõvült.
Így, mivel a tulajdonosi hozzájárulás feltételei nem adottak – egyeztetés nélkül helyezték fel, a beadott elõzetes terven feltüntetett méretnél nagyobb és nyelvhelyességi hibákat tartalmaz – Móricz István Bélát felszólították az emléktábla eltávolítására.
V.M.



2013-07-01 10:16:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül