Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891389    








Honlapkeszites

Együttmûködik a megyei kormányhivatal és a helyi kamara

Együttmûködési megállapodást kötött a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.

Borsos József megyei igazgató az aláíráskor elmondta, hogy fontos az együttmûködés a két szervezet között, melynek célja a Nagykanizsai munkaerõhelyzet segítése és a szakképzés irányainak jó megválasztása. A Munkaügyi Központ vállalja, hogy megfelelõ tájékoztatást ad a támogatásokról, pályázatokról, az álláskeresõk szakmai összetételérõl, és a pályaválasztási tájékoztatókon ismerteti a gazdasági szervezetek foglalkoztatási lehetõségeit és a képzéseinek összeállításakor figyelembe veszi a kamara javaslatait.


Dr. Polay József NAKKIK elnök jelezte, hogy ez az együttmûködés segítheti a valós munkaerõ igények felmérését, a gazdaság által várt szakirányú képzést és egy gyors információs lehetõséget is kínál. A regisztrációval a kamara minden vállalkozást gyorsan elér és a mindkét fél számára fontos információk így gyorsan és hatékonyan elérhetnek az érdekeltekhez. A kamara honlapján a Munkaügyi Központnak biztosítanak egy oldalt, mely a legfontosabb aktuális információkat rögzíti, és ezeket ezen felül megküldi a kamara minden érdekelt vállalkozásnak is. Felméri a kamara a cégek igényeit és javaslatot teszt az ennek megfelelõ képzésre. Különösen fontos, hogy a munkanélküliek olyan képzésben vegyenek részt, mely lehetõséget ad számukra a munkába való visszatérésre.
Az aláírási ceremónián részt vett Cseresnyés Péter polgármester is, aki örömét fejezte ki az kibontakozó együttmûködés miatt. Nagykanizsa számára fontos minden segítõ kéz és itt olyan szervezetek mûködnek együtt, melyek pozitívan hathatnak a gazdasági folyamatokra. Jelezte, hogy a városban újabb érdeklõdök jelentkeztek, akik munkahelyeket kívánnak teremteni. A pozitív folyamatok erõsítése fontos, és az is, hogy az álláskeresõk és munkaerõt keresõk igényei egymásra találjanak.

Kanizsa



2013-07-01 13:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül