Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949259    








Honlapkeszites

Nagyrác nap
A környékbeliek közös kikapcsolódása érdekében tartotta meg a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház a Nagyrác Úti Iskola és Óvoda területén az elsõ Nagyrác Napot szeptember 5-én, pénteken.

A rendezvény újkeletû, de hagyományossá szeretnék tenni. Kérdésünkre, hogy milyen céllal szervezték meg a délutáni programokat, Farkas Tibor intézményegység vezetõ a következõket mondta: A terület a mûvelõdési házhoz tartozik. Az eddigi években a Sáskajárást mindig itt tartottuk, de idén a búcsúra koncentráltunk, amelyet Hagyományok Napja néven rendeztünk meg. Az idén ezért nem lesz Sáskajárás, viszont a környéken lakóknak szeretnénk szabadidõs tevékenységeket biztosítani. Ez a mai nap arra jó, hogy kölcsönösen elmondjuk egymásnak, mit szeretnénk, közösen szervezzünk programokat. Lehetõség van akár ifjúsági klubra, akár nyugdíjas klubra is.
 

Az elsõ Nagyrác Napon a megjelentek aktív részesei lehettek ügyességi vetélkedõknek, a kanizsai gólyalábasok bemutatója után õk is kipróbálhatták a gólyalábazást. „Hétszínû búzaszem” címû bábjátékával Écsi Gyöngyi szórakoztatta a kicsiket, majd a Bojtár Népzenei Együttes mûsora következett. Táncházzal, közös énekléssel és tábortûzzel végzõdött a nap.
S.E.

2008-09-08 08:59:40


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül