Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949065    








Honlapkeszites

Filmforgatások törvényi hátterérõl

A jövõben rendelet szabályozza városunkban a közterületen történõ filmforgatást, melynek jogi hátterérõl, törvényi vonatkozásairól is tárgyaltak a csütörtöki soron kívüli ülésen a városatyák, csakúgy, mint az e helyszínek használatáról szóló jogszabály módosításáról.


A városban lévõ közterületek rendeltetésszerû használatát már régóta önkormányzati rendelet szabályozza, ám ezen területek speciális célból történõ igénybevételét– ilyen például a filmforgatás is – eddig még nem foglalták jogi keretek közé Nagykanizsán. Ezért a minap tartott közgyûlésen a képviselõtestület olyan rendelet megalkotását támogatta, amely részletesen tartalmazza azokat a kritériumokat, amik egy esetleges mozi-és film forgatására vonatkoznak. Az önkormányzat tulajdonában lévõ közterületeken-és közterület jellegû helyeken díjköteles a mozgókép-rögzítés, melynek költségrészleteit a rendelet magában foglalja. Ahogy azt is, milyen esetekben mentesülnek - közterület használat során – a díjfizetés alól a forgatócsoportok.
E rendelet megalkotásához szükség volt a közterületek használatára vonatkozó szabályok módosítására is, amit szintén támogatott a testület.

Sz.Zs.
 



2013-07-13 09:07:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül