Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891722    








Honlapkeszites

Kevesebbet költöttek szállásra a hazai turisták a második negyedévben

Három százalékkal kevesebbet költöttek magyarországi szállásokra a hazai turisták a második negyedévében, mint a múlt év hasonló idõszakában a Szallas.hu legfrissebb statisztikája szerint.


A szálláskeresõ oldal adatai szerint átlagosan 44 300 forintért foglaltak a pihenni vágyók, és ebbõl a pénzbõl átlagosan nyolc éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, ami egy nappal hosszabb üdülést jelent a tavalyihoz képest.
Az elõszezon alacsonyabb árai valószínûleg egyre vonzóbbak az utazni vágyók számára, akik egy éjszakára átlagosan mintegy 5500 forintot szántak - idézi az oldal hétfõi közleménye Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezetõjét.
Április elejétõl június végéig a belföldön pihenõk 519 millió forintot fizettek SZÉP-kártyával, ami 20 százalékkal több, mint 2012 hasonló idõszakában, és több mint duplája az idei elsõ negyedévben felhasznált keretnek. A SZÉP-kártyával fizetõk átlagosan 56 ezer forintot használtak fel egy foglalás alkalmával.
A második negyedévben jelentõsen nõtt az érdeklõdés a motelek és más, kedvezõbb árú szálláslehetõségek iránt, míg a szállodák népszerûsége csökkent a tavalyihoz képest.
Az elõfoglalási adatok alapján a nyári fõszezon fõleg az apartmantulajdonosoknak kedvez majd. Júliusban és augusztusban a pihenni vágyók 70 százaléka vízparthoz közeli nyaralót keres.
Az elõfoglalási adatok szerint a legnépszerûbb belföldi utazási célpont az idei fõszezonban Siófok lehet. Hajdúszoboszló stabilan õrzi második helyét nyáron is, összességében azonban ilyenkor a Balatoné a fõszerep. A népszerûségi lista elsõ tíz helyére négy balatoni település jutott be, Siófok mellett Balatonfüred, Balatonlelle és Zamárdi is sok nyaralóra számíthat.
A Szallas.hu oldalt havonta mintegy 1,5 millió látogató keresi fel. Az információk a tavalyi és az idei második negyedéves, illetve az idei fõszezonra rögzített szállásfoglalási adatokon alapulnak. A minta nem reprezentatív, de jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat - közölte a Szallas.hu.

MTI - Kanizsa



2013-07-15 14:39:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül