Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893261    








Honlapkeszites

Halasztva fizethetik az önerõt az önkormányzatok és társulásaik

Halasztva fizethetik az önerõt az önkormányzatok és társulásaik az uniós forrásokból megvalósuló, derogációs kötelezettséggel érintett beruházások esetén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.


A szaktárca közleménye szerint egy júliusban hatályba lépett kormányrendelet módosítása lehetõvé tette, hogy a kedvezményezettek az uniós forrásokból megvalósuló, derogációs kötelezettséggel érintett beruházásokhoz szükséges önerõt halasztva, csak a projektjük végén használják fel.
Ezzel a kedvezményezettek számára több idõ áll rendelkezésre az önerõ elõteremtésére, az esetleges késlekedés nem veszélyezteti a támogatás lehívását. A kormányrendelet módosítása egyebek között azzal az elõnnyel jár, hogy a projektek támogatásának mértéke átmenetileg 100 százalékosra emelkedhet - hangsúlyozza az NFM.
A halasztott önerõ a támogatási szerzõdés módosítása nélkül alkalmazható, az abban rögzített támogatás-önerõ arányt azonban legkésõbb a projekt befejezéséig, azaz a záró kifizetési igénylésben helyre kell állítani - közölte a NFM.
A megítélt összeg kimerülését követõen tehát a kedvezményezett állja a projekt további költségeit. Ha a támogatás-önerõ arány a projekt befejezéséig nem áll vissza, a támogató a jogszabályokban és a támogatási szerzõdésben foglalt szankciókkal élhet - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

MTI - Kanizsa



2013-08-01 08:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül