Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892221    








Honlapkeszites

Hasznos ismeretek, nagy érdeklõdés

A kánikula ellenére nagy érdeklõdés mellett zajlott le a Ha én cég lehetnék rendezvénysorozat második programja. A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ által szervezett workshopot a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara (ZMKIK) nagykanizsai irodájában tartották szerdán.

A két részre tagolható kötetlen hangulatú beszélgetés intézményvezetõ moderátora Cserti Csilla volt. Beszélgetõtársai, Horváth Irén (ZMKIK) helyi irodavezetõje és Kerekes Gábor a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kanizsai képviselõje volt. Az elsõ programhoz képest sok új érdeklõdõ jelent meg, így Cserti Csilla bevezetõjében összefoglalta a rendezvénysorozat célját és menetrendjét. A kerekasztal beszélgetés nyitókérdése az volt, hogy a partnerek által képviselt szervezetek miként tudják segíteni az induló vállalkozásokat és ehhez milyen, eszközrendszer áll rendelkezésükre.


Horváth Irén a klasszikus kamarai szolgáltatások mellett a szlovéniai kapcsolatokat emelte ki. Kerekes Gábor fõként a finanszírozás és a tanácsadást emelte ki, de szólt az Enterprise Europe Networkhöz fûzõdõ kapcsolatról és a mikrohitelezésrõl. Több jelenlévõ érdeklõdését váltotta ki a SUCCEED nevû projekt, amely célja az osztrák-magyar határ menti vállalkozások tulajdonos és/vagy vezetõváltásának gördülékennyé tétele, az elöregedett vállalkozások felkészítése az átadásra, az utódok felkészítése az átvételre, biztosítva ezzel a tulajdonos és/vagy vezetõváltás után a vállalkozás fenntartható mûködését. A továbbiakban azokról a kompetenciákról esett szó, amelyek feltétlenül szükségesek egy vállalkozás elindításához és annak mûködtetéséhez. A pódiumbeszélgetés további témakörei is a vállalkozás alapításának és mûködtetésének témájához kapcsolódtak. A beszélgetés második blokkjában a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban, TÁMOP-2.3.6.B-12/1 pályázatról esett szó. Amint az kiderült sok még a nyitott kérdés ebben. A fokozott érdeklõdés mellett, a megjelentek igénylik a régiónkban a lebonyolítási pályázatot elnyert FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) aktívabb tájékoztatását a pályázat indításáról, a kiválasztás módjáról-hangzott el a fórumon. Cserti Csilla szétosztotta azt az aktuális folyamatábrát, amely a pályázatot mutatja be és ezt szóban is ismertette. A Ha én cég lehetnék rendezvénysorozat harmadik programját augusztus végén rendezik meg.
H.Gy.



2013-08-01 11:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül