Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895469    








Honlapkeszites

Hajléktalanok - Autókat adott át utcai szolgálatoknak az EMMI

Személyautókat adott át utcai szolgálatok számára a Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI) segítve a szociális munkát és a hajléktalanok ellátását. Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyi államtitkára tegnap, a fõvárosban tartott átadón elmondta: kilenc autó megvásárlására a tárca 30 millió forintot biztosított.
Budapest mellett, hat vidéki város - Debrecen, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Nagykanizsa és Pécs - utcai szociális szolgálata kap autót - közölte.


Soltész Miklós elmondta, a szolgálatok feladata, hogy felkeressék a legnehezebb idõszakokban az utcán élõ embereket, és lehetõség szerint eljuttassák õket valamilyen szálláshelyre.
Közölte, hamarosan újabb pályázatot írnak ki szintén 30 millió forintos kerettel, majd jövõ év elsõ felében a következõt.
Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelõs helyettes államtitkár bejelentette, hogy hétfõn a Hajléktalanokért Közalapítvány megkapta azt a 373 millió forintos forrást, amibõl a téli krízisellátás pályázatait ki tudja írni.
A pályázat várhatóan már a héten megjelenik - tette hozzá.
A közreadott sajtóanyag szerint a hétfõn átadott gépjármûvek használatára és üzemben tartására a Hajléktalanokért Közalapítvány írt ki pályázatot. A felhívásra összesen 28 pályázat érkezett.
Jelenleg 83 utcai szociális szolgálatra érvényes mûködési engedéllyel rendelkezõ szervezetet támogat az állam, évente megközelítõleg mintegy 500 millió forintos keretösszeggel - olvasható a dokumentumban.

 

MTI - Kanizsa



2013-08-06 14:07:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül