Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893254    








Honlapkeszites

Uniós forrásból jutnak munkához az álláskeresõk Zalában

Mintegy 180 millió forint európai uniós támogatással segítik munkához a többszörösen hátrányos helyzetû álláskeresõket Zala megyében a Kiút a hátrányos helyzetbõl címû projekt keretében.


Az Elsõ Magyar-Dán Termelõ Iskola Alapítvány és konzorciumi partnerei, a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás és a Zalaegerszegi Kistérségért Fejlesztési és Foglalkoztatási Nonprofit Kft. a projekt keretében OKJ-szakképzéseket szerveztek, az egyéves középfokú képzést igazoló bizonyítványokat csütörtökön adták át Zalaegerszegen a kõmûves, szerkezetlakatos, valamint szociális ápoló és gondozó szakmában végzetteknek.
Molnár Máté programigazgató elmondta; a képzésbe több mint félszáz FHT-s (foglalkoztatást helyettesítõ támogatásban részesülõ) regisztrált álláskeresõt vontak be. A résztvevõk 25 százaléka jeles, 42,3 százaléka jó minõsítéssel fejezte be tanulmányait. A frissen végzettek közül 33 fiatal álláskeresõ azonnal munkába tudott állni, ketten külföldön helyezkednek el, egy frissen végzett szakember pedig magánvállalkozásba kezd.
A termelõiskola minden segítséget megad, hogy a tanfolyamot végzettek el tudjanak helyezkedni - fûzte hozzá Molnár Máté.
Az elmúlt évben elért eredményekrõl azt mondta: a konzorciumi partnerekkel közös pályázatukban azt vállalták, hogy 150 álláskeresõt vonnak be a programba, ehhez képest az Életút Iroda közremûködésével közel 230 embernek tudtak segítséget nyújtani. A képzésbõl kikerültekkel együtt összesen 105 - korábban nagyrészt segélybõl élõ - munkanélküli tudott elhelyezkedni. A hátrányos helyzetû álláskeresõk sorsát legalább fél éven keresztül továbbra is figyelemmel kísérik, céljuk, hogy tartósan képesek legyenek megkapaszkodni a munkaerõpiacon.
Szólt arról is, hogy a termelõiskola szervezésében, a munkaügyi központ finanszírozásával újabb tanfolyamokat indítanak. A zalai megyeszékhelyen, Keszthelyen és Nagykanizsán augusztusban öt szakmában összesen 75 ember OKJ képzése kezdõdik. A tanfolyamokon a regisztrált 25 év alatti munkanélküli fiatalok, az alacsony iskolai végzettségûek, a 50 év felettiek és a gyedrõl visszatérõ álláskeresõk szerezhetik meg a munkába álláshoz szükséges szakképesítést.

 

MTI - Kanizsa



2013-08-08 18:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül