Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892586    








Honlapkeszites

Ötmilliárdos csatornarendszer-beruházás Dél-Somogyban

Ünnepélyes alapcsõ-elhelyezéssel megkezdõdött pénteken a nagyatádi kistérség legjelentõsebb, 5 milliárd forintos költségvetésû környezetvédelmi beruházása, amelynek során kilenc települést érintõ csatornarendszert építenek ki Nagyatád környékén, és korszerûsítik a térségi központ szennyvíztisztító telepét. A kivitelezési munkákat a SZABADICS Közmû és Mélyépítõ Zrt. kezdi meg a napokban. A munkálatok során a szennyvíztisztító telep is megújul: megnövelik a biológiai tisztítókapacitását, korszerûsítik a használt technológiát és az épületeit, a berendezéseit és az elektromos hálózatot is. Az építkezés során 130 somogyinak biztosítanak majd munkalehetõséget.


Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló, mintegy 4 milliárd forint támogatást elnyert program során a kilenc Rinya menti település (Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany, Nagyatád) húszezer lakosának javul az életminõsége. Az új, korszerû csatornarendszernek köszönhetõen megszûnhetnek a szikkasztásos aknák, és nem lesznek szennyezéseknek kitéve a felszín alatti vizek.
A projekt nyitórendezvényén Ormai István, a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás elnöke, Nagyatád polgármestere hangsúlyozta, hogy nélkülözhetetlen infrastruktúra valósul most meg. A lakosság pozitív hozzáállását mutatja, hogy a tervezett 3200 bekötésbõl már 2500 esetben elõzetesen megkötötték a szerzõdéseket.
Somogy legújabb környezetvédelmi beruházásának indító ünnepségén Szászfalvi László miniszteri biztos, országgyûlési képviselõ a kilenc település példaértékû összefogását méltatta.
 

MTI - Kanizsa



2013-08-10 11:12:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül