Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893328    








Honlapkeszites

Együttmûködési megállapodás a vidéki gazdaság érdekében

Együttmûködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a vidéki gazdaság és társadalom fejlõdése támogatásának érdekében. Közös munkacsoportot hoznak létre a támogatások igénybevételének az elõsegítésére.

Nagy elõrelépést jelent az együttmûködés a több százezer tagot számláló Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az ESZA Nonprofit Kft. között, hiszen a két szervezet a 2014-2020-as ciklus során kiosztandó támogatások összehangolásán dolgozik.


A kooperáció lényege, hogy a vidéki vállalkozások fejlesztését célzó pályáztatás egykapus lesz, a kamara tanácsadói hálózatával szakmai segítséget nyújt az érintettek számára a pályázatírásban. Az ESZA Nonprofit Kft. pedig széleskörû képzésben részesíti a tanácsadókat, hogy a lehetõ legmélyebb tudás birtokában láthassák el feladatukat.

Az együttmûködés másik fontos pillére, hogy a pályázati források tervezése során a NAK és az ESZA szakemberei közösen képviselik a vidéki gazdálkodók és vállalkozások érdekeit, hogy a lehetõ leghatékonyabban szabhassák a fejlesztési igényekhez a pályázatokat.

Az együttmûködés aláírása után a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hangsúlyozta, hogy a megállapodás a magyar agrárgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének az erõsítését szolgálja. Gyõrffy Balázs hozzátette: különösen fontos, hogy az EMVA (Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap) források mellett az ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) és az ESZA (Európai Szociális Alap) támogatásaihoz is hozzájussanak a kamarai tagok.

Bene Dániel, az ESZA Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy a fõként egészségügyi, oktatási és szociális célú pályázatokat kezelõ szervezet számára kiemelten fontos a Leghátrányosabb Helyzetû (LHH) Kistérségek komplex fejlesztése a felzárkóztatás érdekében. „A vidéket más szemléletben kell megközelíteni” – mondta Bene Dániel, aki szerint a közös munka gyümölcse a gyorsabb és hatékonyabb forrásfelhasználás lesz, amely komoly fejlõdési lehetõséget jelent a magyar vidék számára.

Kanizsa



2013-08-11 08:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül