Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892770    








Honlapkeszites

Hévízi és sárvári mintára gyógyhotelek nyitnak Kínában

Két magyarországi gyógyhotel tapasztalatainak felhasználásával épülnek spa- és wellness-szállodák Kínában: a sárvári Spirit és a hévízi Carbona hotel mintájára Peking közelében és Tajvanon is létesül egy-egy ház, ahol a kezelések egy részénél magyar alapanyagokat is felhasználnak majd írja a Napi Gazdaság.


Pocsai Alex, a Spirit−Carbona csoport résztulajdonosa a Napi Gazdaság újságírójának, Szakonyi Péter kérdésére elmondta, a kínai fõvárostól 100 kilométerre levõ 272 szobás hotelt már megnyitották, a hét végén a helyi sajtónak is bemutatják fejlesztési elképzeléseiket. A másik, Tajpejtõl 50 kilométerre levõ szálloda még nem üzemel, tervezése azonban gõzerõvel folyik. Mindkét hotel helyi gyógyvízre épül, a kínai piacon még újdonságnak számító gyógyhotelek magyar tervek szerint készülnek és az üzemeltetésben is jelentõs szerepet játszik az itteni − magántulajdonban levõ − szállodacsoport. A kínai üzletben tulajdonostársuk az az Alfred Hackl, aki korábban az ausztriai Rogner hotelekben, majd a hévízi Hotel Spiritben töltött be igazgatói posztot.

Pocsai lapunk kérdésére elmondta, a pekingi hotel eredményei alapján már a bõvítést készítik elõ: újabb 220 szobát, illetve gyógyászati és spa-központot terveznek. Az összesen 64 ezer négyzetméter alapterületû új centrumban több mint 50 medence várja majd a látogatókat, ehhez kapcsolódik majd egy nagyméretû konferencia-központ is, a beruházást Bánfalvy Koppány tervei alapján valósítják meg.

A tajpeji hotelben a tulajdonostárs egy több ezer szépségszalont mûködtetõ kínai cég tulajdonosnõje, akivel jelentõs kínai terjeszkedést készítenek elõ. A cél az, hogy a már meglevõ spa- és wellness-szolgáltatások gyógyászati kezelésekkel bõvüljenek, magyar alapanyagok felhasználásával, a termékeket a sárvári Spirit hotel új üzletága szolgáltatja majd.
 

Napi Gazdaság - Kanizsa



2013-08-12 10:17:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül