Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948838    








Honlapkeszites

Kiválasztották a legszebb konyhakerteket

A legszebb konyhakertek országos verseny helyi döntõjébe 17 zöldséges- és gyümölcsöskert került, melyek zsûrizése a minap zajlott le városunkban. Az ítészek meghozták a döntést a két forduló tapasztalatai alapján, öt kategóriában.


– A bírák alaposan megrostálták a nevezõket az elmúlt másfél hónapban, hiszen a több mint száz jelentkezõbõl, az elsõ fordulóba nyolcvan, a másodikba csupán tizenhét kert jutott tovább, balkon, mini, normál, zártkerti zöldség és zártkerti gyümölcs kategóriában – tudtuk meg dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadótól.
Ahogy Cseresnyés Péter polgármester elmondta, a felhívásra Nagykanizsáról jelentkeztek a legtöbben. Azért fontos ezt kiemelni, mert bár Kanizsa város, de azt látni, hogy a gyökerek, a föld iránti szeretet jelentõs mértékben megmaradt. Ezért akkor, amikor a következõ idõszakban a település gazdasági fejlõdését és fejlesztését tervezik, az ipari fejlesztéseken túl a mezõgazdaság fejlesztésében is gondolkodnak majd. Végül a polgármester arra biztatta a lakosokat, hogy jövõre is jelentkezzenek minél többen a hagyományteremtõ célzattal indított versenyre.
A bíráló bizottság elnöke Cseresnyés Péter volt, további tagjai Karádi Ferenc, Dénes Sándor, Tóth Nándor, Bicsák Miklós, Jerausek István, Sajni József, Gyalókai Zoltán, Bizzer András, Kovács János, dr. Csákai Iván, Gábris Jácint és Balogh László képviselõk. Boa Sándor egykori agrármérnök, Kálovics Andrea városgondnok, Magyar Réka, Szabó Ágnes, Dezsgyek Noémi, Balogh Imre, Kondákor Flórián, valamint Vukics József pedig szakértõként vettek részt a munkában, továbbá dr. Szabados Gyula.
A két személyes megtekintést követõen, a fotók és a videofelvételek segítségével elevenítették fel a látottakat és hozták meg a végleges döntést a zsûri tagjai. Azonban az eredményeket csak szeptember közepén, a kanizsai díjátadón hozzák nyilvánosságra.
V.M.



2013-08-14 11:27:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül