Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893411    








Honlapkeszites

Út- és hídkárok felszámolására kaptak vis maior támogatást zalai települések

Összesen csaknem hatmillió forint vis maior támogatásban részesült három zalai település, a jelentõs mennyiségû csapadék okozta korábbi károk felszámolásának ellentételezéseként - tájékoztatta a Zala megyei kormánybiztos kedden az MTI-t.


Rigó Csaba közölte: Kerkafalva, Magyarszerdahely és Óhíd részesül vissza nem térítendõ támogatásban a belügyminiszter júliusban született döntésének megfelelõen.
Óhíd az önkormányzati tulajdonban álló közútban keletkezett károk felszámolása érdekében nyújtott be vis maior támogatási pályázatot, amelyen 3 millió 52 ezer forintot nyert el a helyreállításra. A településen a téli idõjárás és a nagy mennyiségû csapadék következtében összesen több mint hatezer négyzetméternyi önkormányzati út károsodott.
Kerkafalva ugyancsak a nagy mennyiségû csapadék miatt kért támogatást az önkormányzati hídban keletkezett károk felszámolására. A település számára 2 millió 773 ezer forint támogatást hagytak jóvá.
Magyarszerdahely önkormányzata ugyancsak az idõjárási körülmények kapcsán, a településen átvezetõ Kürtös-patak áradása miatti védekezés többletkiadásainak enyhítésére részesült 53 ezer forint támogatásban.

MTI - Kanizsa



2013-08-27 12:34:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül