Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949103    








Honlapkeszites

A Thúry György Múzeumhoz csatolták a kiskastélyt és a plakátházat

Jövõ januárban különválnak a kulturális és közgyûjteményi intézmények, errõl is döntöttek a város közgyûlésének mai (szerdai) ülésén.

Az évek óta integrált szervezetként mûködõ Kanizsai Kulturális Központhoz tartozó közgyûjtemények, vagyis a Képzõmûvészetek Háza és a Magyar Plakát Ház kiválik, és a január óta szintén az önkormányzat fenntartásában lévõ Thúry György Múzeummal összevonva mûködik tovább. Januártól a két intézményegység változatlan létszámmal, de tisztább profilokkal mûködhet tovább, vezetésükre igazgatói pályázatot hirdetnek.
Az akkor még a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának keretében, a Zala Megyei Közgyûlés fenntartásában mûködõ Thúry György Múzeum 2011-ben takarékossági okokból elveszítette területi múzeumi státusát. Azóta közérdekû muzeális gyûjteményként mûködött, de a nagykanizsai önkormányzatnak az Emberi Erõforrások Minisztériuma által júliusban elfogadott kérelme alapján október 1-jétõl visszanyeri területi múzeumi címét - derül ki a közgyûlés által tárgyalt elõterjesztésbõl.


A nagykanizsai képviselõk júniusban döntöttek arról, hogy a helyi közösségi közlekedést biztosító Zala Volán Zrt. 2007 és 2012 közötti veszteségét rendezik. Az eredetileg a közlekedési társaság által kért csaknem 295 millió forintot hosszas tárgyalások után 67,6 millió forintra szorították le, s a város azt vállalta, hogy ezt tíz év alatt, egyenlõ részletekben fizeti meg.
A Zala Volán javaslatát figyelembe véve a közgyûlés most úgy döntött, nem tíz, hanem hét év alatt rendezi az adóságot, így évente csaknem 9,7 millió forintot juttat veszteségfinanszírozásként a közlekedési társaságnak.

MTI - Kanizsa
 



2013-08-28 16:52:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül