Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893556    








Honlapkeszites

Csaknem kétszázmilliós fejlesztés indul a Zala Megyei Kórház koraszülöttrészlegén

Új közbeszerzési eljárás révén õsszel új orvosi mûszerekkel és informatikai rendszerrel gyarapodhat a Zala Megyei Kórház koraszülött- és intenzív ellátásra szoruló újszülöttjeinek részlege - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.


A koraszülött- és intenzív ellátásra szoruló újszülöttek életesélyeinek növelése érdekében a többi között nagy tudású, kíméletes lélegeztetõ gépekkel, multifunkciós monitorokkal, inkubátorokkal, valamint infúziós pumpákkal és digitális képalkotást elõsegítõ diagnosztikus eszközökkel bõvül az osztály. Megújulnak a kórtermek is, így összességében jelentõsen segíti a projektfejlesztés a Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg és Marcali térségét ellátó intézményben az extrém kis súlyú koraszülöttek és a súlyos állapotú újszülöttek gyógyítását, gyógyulását.
A zalaegerszegi kórház perinatális intenzív centrumának fejlesztésére szolgáló projekt költségvetése 189 millió forint, amelyhez a 10 százalékos önerõt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség biztosítja. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési elõirányzatból, vissza nem térítendõ támogatással valósul meg.
A közbeszerzési eljárás eredményes lebonyolítását követõen õsszel elkezdõdhet az új orvosi mûszerek és az új informatikai rendszer beüzemelése a Zala Megyei Kórházban.

MTI - Kanizsa



2013-09-02 09:17:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül