Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893558    








Honlapkeszites

Újabb fejlesztés - Megújul a fedett fürdõ, korszerû megoldások szolgálják a gyógyászati vendégek kényelmét

Ebben az évben a Zalakarosi Fürdõ három átadást is jegyezhet: a közelmúltban elkészült szauna udvart már ünnepélyesen is a vendégek rendelkezésére bocsátották, a jelenleg próbaüzemben mûködõ fedett vízi gyermekvilág átadási ünnepsége a közeljövõben várható, s hamarosan elkezdõdik a fedett fürdõ korszerûsítése is, melynek lezárásaként – karácsonyi ajándék gyanánt – egy újabb átadásnak lehetünk majd tanúi, részesei.


Köztudott, hogy a fedett részleg, a jellegzetes legyezõépület és környezete a legkorábban megépített része a Zalakarosi Fürdõnek – már csak emiatt is indokolt a megújítása. A változtatásokra okot ad az is, hogy ennek az épületnek a környezetében több szolgáltatási elem zsúfolódott össze: szaunák, gõz, merülõ medence, termál-úszómedence, büfé, étterem, maga az épület zegzugos, sötét pihenõterekkel tûzdelt.
A felújítás során egyes helyiségcsoportok megszüntetésével, rendezésével, részleges és teljes bontásával egy összefüggõ pihenõ-, és rekreációs zóna alakul ki, új kerti kapcsolattal. A megújult fedett fürdõ kettõs megközelítése továbbra is megmarad, de az üvegfalakkal határolt közlekedõk a tereket átláthatóvá teszik.
A legyezõszerû épület alatti medencetér padozatának és homlokzati üveg portáljának felújítása nem csupán az esztétikumot növeli, de a racionálisabb energiagazdálkodást is lehetõvé teszi.
A munkálatok során a gyógyászati blokk belsõ udvarában egy gyógytorna medencét alakítanak ki. Új eleme lesz az épületnek a tervezett tágas lépcsõház és panorámalift, mely a fedett fürdõt, a strandkertet, és a kert szintjén lévõ, ugyancsak megújuló étteremet köti majd össze. A meglévõ étterem favázas, fedett vendégterét adó épületrész bontását követõen létesül az új épületben a vendégtér, az e fölött lévõ tetõterasz a fedett fürdõ pihenõterét, s egyúttal a szolgáltatás színvonalát is növeli. Az étterem szintjén, a meglévõ technológia és a belsõ vendégtér területén korszerû konyhatechnológia kialakítása tervezett, mely biztosítja a Fürdõ vezetése által elvárt gasztronómiai szolgáltatás színvonalának emelését.
A tervezett új lépcsõház és panorámás lift alsó szintjén kap helyet az új férfi, nõi-, és akadálymentesen kialakított WC blokk.
A tervezett bõvítmény elõtti tér rendezésével a Fürdõ fedett részérõl a Strandkertbe érkezõ vendéget, a megcélzott szolgáltatások színvonalához igazodó környezet fogadja.
A munkálatok költségeit a fürdõ pályázati és saját forrásból fedezi, a tényleges építkezés szeptember 2-án kezdõdik és december közepén zárul.

 



2013-09-02 10:39:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül