Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57019363 |
||||||||||
|
„… Mert enni jó, jót enni pedig élvezet” A közelgõ dödölle fesztivál (egyik)„beharangozásaként” kedden mutatták be az esemény gasztro-részét szervezõ mesterszakács, Prikryl József könyvét, amely – érthetõ módon – a dödöllérõl kapta nevét. A kötet nem pusztán receptgyûjtemény: olyan érdekességeket is tár az olvasók elé, melyek jóvoltából a hagyományos zalai, népi ételek világa illetve a dödölle-kultusza is feltérképezhetõvé válik. Pedig talán még maga a szerzõ, a Venesz-díjas mesterszakács sem gondolta volna másfél évtizeddel ezelõtt, amikor a sors és a munkája Tolna megyébõl szólította, hogy megérkezvén a több tájegység ízvilágát magában foglaló Zalába, olyan ételekkel is találkozik, melyekrõl korábban még csak nem is hallott. Ilyen volt például a dödölle is, mely – ahogy Prikryl József fogalmazott a könyvbemutatón – azonnal belopta magát a szívébe hamisítatlan egyszerûségével. Egy zalakarosi szálloda konyhafõnökeként viszont nap, mint nap találkozott ezzel az étellel, szakácskollégái jóvoltából pedig a dödölle készítésének csínját-bínját is elsajátította, tudását pedig – tökélyre – a dödöllefesztiválok során fejlesztette. Sz.Zs.
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|