Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892602    








Honlapkeszites

Ismét eredménytelen a Nagykanizsát elkerülõ 61-es fõút pályázata

Ismét eredménytelenül zárult a 61-es fõút Nagykanizsát elkerülõ szakaszának közbeszerezési pályázata, a három éve félbeszakadt beruházás folytatására plusz forrásokat remélnek - közölte szerdán Keszthelyen a Zala Megyei Közgyûlés elnöke.


Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP), megyei útügyi biztosként és Keszthely parlamenti képviselõjeként tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az eljárás azért lett eredménytelen, mert a legalacsonyabb ajánlat is magasabb volt a rendelkezésre álló forrásnál. Hozzátette: reményei szerint átcsoportosítással több pénzhez juthat a beruházás, amelyet így hamarosan újra meghirdetnek és jövõre be is fejezhetnek.
A politikus kifejtette: a megye legfontosabb útberuházásának ügyében Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármesterrel együtt Lázár Jánoshoz, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is irányító államtitkárhoz fordult, és "minden ígéret megvan rá, hogy meglesz a pluszforrás".
A 2009-ben elkezdett, de egy évre rá félbeszakadt beruházásra a négy évvel ezelõtti árakon ma már nem találni beruházót, ezért indokolt a szükséges forrás bõvítése - jelezte Manninger Jenõ.
A megyegyûlés elnöke arra is kitért, hogy a tervek szerint szeptember 26-án átadják a Hévízt elkerülõ út elsõ, a 75-ös fõút és a Hévíz-Alsópáhok összekötõ út közötti szakaszát. Az augusztusban két részletben forgalomba helyezett keszthelyi elkerülõ kapcsán ugyanakkor arról beszélt, hogy a cserszegtomaji keresztezõdésben a reméltnél nagyobb forgalom miatt sebességkorlátozó táblák kihelyezésére van szükség, sõt a biztonság növelése érdekében késõbb szeretnének itt körforgalmat kialakítani.
Manninger Jenõ elmondta: a kormányzat új forrást biztosít útfelújításokra, amelynek keretébõl Zalában több szakaszon is korszerûsíteni tervezik a 71-es, a 74-es és a 75-ös fõutat. A közbeszerzési pályázatok lezárása után jövõ tavasszal indulhatnak meg a munkálatok például a veszprémi-zalai megyehatártól Balatongyörökig, illetve Zalaegerszeg és a baki tetõ között.
A zalai közgyûlési elnök a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és közepes vállalkozások számára kiírt munkahelyteremtõ beruházások megyei eredményeit is ismertette. Elmondta: Zalában 39 pályázó 309 millió forint támogatást nyert, amelybõl 171 új munkahelyet teremthetnek.
A nyertes vállalkozások tehát közel kétmillió forint támogatással hozhatnak létre egy-egy új munkahelyet, hatékonyabban a nagyberuházások ráfordításainál - fogalmazott a zalai politikus.

MTI - Kanizsa



2013-09-04 12:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül