Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893514    








Honlapkeszites

Beilleszkedésüket segítve

„Szepetnek Nektek Lesz” címû TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0006 projekt elsõ félévérõl tartott ismertetõt Tóth-Bagó Mónika projektmenedzser. Fõpályázó Szepetnek Községi Önkormányzat, konzorciumi partner Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft., valamint a Türr István Képzõ és Kutató Intézet. A projekt idõtartama pedig 2013. 02. 01. - 2015.05.31. közötti idõintervallum.


A tájékoztatóból kiderült, hogy a projekt támogatott elszámolható költsége 149.749.600 Forint, célja pedig Szepetnek község szegregátumaiban a hátrányok felszámolása, szociális, egészségügyi, közösség-fejlesztési, oktatási, képzési, foglalkoztatási és hagyományõrzõ szolgáltatások keretében lakhatási körülmények javítása, felzárkóztatás és a település életébe történõ integráció.

Mint megtudtuk, eddig 120 fõ bevonása történt meg a projektbe és 72 lesz a pozitív eredménnyel kikerülõ személyek száma. Kilencvenen a képzési programban vesznek részt, 54 fõ a képzést eredményesen el is végzi remélhetõleg, míg 36 fõ gyakorlati képzést szerezhet munkahelyi körülmények között a képzés ideje alatt a Csillag Szolgáltatópont épületének felújítása és parkosítása keretében. A szolgáltatópontban egyben kialakításra kerül 1-1 férfi és nõi vizesblokk, egy mosóhelyiség mosógépekkel ellátva, iroda valamint a tanoda és játszóház mûködéséhez szükséges helyiség is.

A foglalkoztatáshoz kapcsolódóan 20 kerti munkás, 16 betanított kõmûves és festõ képzése, a különbözõ fejlesztõ tréningeken pedig 75 fõ vehetett részt, illetve a résztvevõknek a képzési napokra étkezési csomag kerül átadásra 1500 Ft/fõ értékben, mellyel a motivációt kívánják erõsíteni.

Jelenleg az IKSZT épületében tájékoztató iroda mûködik, melynek keretében 8 fõ szociális munkás és 1 mentor együttmûködésével a célcsoport igényeit mérik fel folyamatosan.
A szolgáltatóházban kerülnek megvalósításra a különbözõ programok, valamint a célcsoport itt mûködik együtt a szakmai megvalósítókkal és szakemberekkel.
Az egyes közösségi programok lebonyolítását több együttmûködõ partnerrel közösen végzik, illetve a településen lévõ szolgáltatások jelenlétét (pl. orvos, védõnõ), is erõsítik a célcsoport körében.
 



2013-09-07 12:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül