Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891892    








Honlapkeszites

Új olasz varróüzemben kezdõdik meg hétfõn a munka

Újabb örömteli hírt jelentett be sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter polgármester. Hétfõtõl 15 fõvel indulhat a termelés az Italmake Hungary Kft. magyarországi üzemében, Nagykanizsán. Emlékeztetett arra is, több mint másfél éve egy másik olasz cég kereste fel a várost azzal a szándékkal, hogy Nagykanizsát választották ki egy jelentõs beruházás helyszínéül gépipari termékek, szivattyúk gyártására. A gyár elkészült, azóta folyamatosan veszik fel az embereket dolgozni.


A polgármester azt kérte a sajtó képviselõin keresztül, hogy jelentkezzenek a nehezebb helyzetben lévõ fiatalok, pályakezdõk és az 50 év felettiek, elsõsorban nõk. Mint mondta, az olasz beruházók komolyan érdeklõdnek szûk régiónk, Nagykanizsa és környéke iránt. Az adózási viszonyok, és a földrajzi elhelyezkedés mellett jó munkaerõt kapnak, és az önkormányzat is rugalmasan áll minden egyes beruházó rendelkezésére. Az olasz cég képviselõje, Nagy Andrea hangsúlyozta, az Ipari Parkban lévõ üzem dolgozói jó minõségû férfi zakók és télikabátok kézi befejezõ varrását végzik el.
Egymûszakos, nyolcórás munkarendben dolgoznak 7-15.30-ig. A munkakörülményeket a magas minõségi elvárásnak megfelelõen alakították ki, munkaidõ alatt például halk zene szól, a dolgozóknak naponta meleg ebédet biztosítanak, és aki akar, állva is dolgozhat. Nagy Andrea még elmondta, várják a jelentkezõket, a fiatal és a tapasztaltabb idõsebb nõket, a pályakezdõket és az 50 éven felülieket. Nem feltétlenül varrónõkre van szükségük, sokkal fontosabb, hogy a speciális kézi öltéseket a magas minõségi elvárásoknak megfelelõen el tudják sajátítani. A próbaidõ alatt minimálbért kapnak, a betanulási idõt követõen a normateljesítésnek megfelelõen a kereset jutalékkal egészül ki.
Havonta 15 fõvel növekedik a létszám, fél év alatt 100 fõt tervez felvenni a cég. Érdeklõdni, jelentkezni a munkaügyi hivatalban és a Garay út 19-21 szám alatt lehet.
A tõkeerõs vállalat 500 millió forintos árbevételt tervez évente, és a kozmetikai termékeket gyártó üzletágát is Nagykanizsára telepíti.

B.E.



2013-09-13 10:09:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül