Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894130    








Honlapkeszites

Civilek az egészségmegõrzésre irányuló programjaikról

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület az általa menedzselt Tudatos életvitellel a testi-lelki egészségért címû nyertes pályázatával kapcsolatban tartott tájékoztatót a Halis István Városi Könyvtárban.


Ahogy Budavölgyi Kálmán elnök elmondta, tavaly év elején nyújtották be a pályázatukat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága által civil szervezetek számára meghirdetett programra. A szeptember 1-jén indult projekt célja, az egészséges életmódhoz, életmódváltáshoz szükséges tudás, készségek megszerzésének támogatása a daganatos betegek, valamint a daganatos betegség rizikófaktorába tartozók körében, preventív jelleggel. Ebbe a csoportba tartoznak többek között azok, akiknek a családjában már volt megbetegedés, stresszes életet élnek vagy dohányoznak.
Szeretnék elõsegíteni a cselekvésen alapuló egészségtudatos magatartás kialakítását, készségeik fejlesztését az egészséges választások érdekében, valamint a legjelentõsebb egészségkockázati tényezõk csökkentését.
A lélek erõsítésére is odafigyelnek, tette hozzá Lengyák István, hiszen a keleti orvoslás szerint a szervi megbetegedések mögött lelki eredetû problémák húzódnak. Az egy éves program segítségével, a rekreáció módszerét felhasználva szeretnék elérni a pozitív egészségmegõrzõ szokások kialakítását, a testi-lelki egyensúlyt.
A közel tíz milliós összköltségû projekt keretében sokrétû programok valósulnak meg havi rendszerességgel. Csoportfoglalkozásokat, egészségnapot, egészségügyi állapotfelmérést, klubfoglalkozásokat, biciklitúrát tartanak, valamint a dohányzás megelõzésével, az elsõsegélynyújtással kapcsolatban elõadásokat szerveznek. A program megvalósításához eszközöket vásárolnak. Legelsõ rendezvény e héten, csütörtökön délután, három órakor lesz, egy fórum, ahova azokat az érintett személyeket hívják meg, akiknek felajánlják ezt a lehetõsséget.
V.M.



2013-09-17 13:39:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül