Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948744    








Honlapkeszites

Rekreáció módszereivel az egészségért

A Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület közel tíz millió forintot nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága által meghirdetett pályázatán, melynek segítségével az egészségmegõrzést elõsegítõ programokat tartanak városunkban.


Ahogy Budavölgyi Kálmán, a ZSE elnöke kiemelte, A legfõbb érték az ember elnevezésû pályázat szeptember 1-jén indult, és jövõ év augusztusában zárul. Célja az emberek egészségük iránti felelõsségének és az öngondoskodás képességének erõsítése, az egészséghez szükséges tudás elsajátítása, valamint egy tudatos életvitel kialakítása a rekreáció, a testi-lelki egyensúly kialakításán keresztül. Szeretnék csökkenteni a legjelentõsebb egészségkockázati tényezõket. A célcsoportba azok a kanizsai emberek tartoznak, akik energia egyensúly helyreállítására szorulnak, valamint a káros szenvedélyekkel összefüggõ megbetegedésben szenvednek.
A projektben a rekreáció módszereivel érik el, hogy az érintett célcsoport, egy tudatos életvitellel, pozitív egészségmegõrzõ szokásokat alakítson ki, mellyel formálhatja, fenntarthatja, testi-lelki egyensúlyát.
– A programok közt egészségnap, klubfogalkozások, túrák, vetélkedõk, versenyek, táborok és sportfoglalkozások szerepelnek. Ezekkel szeretnénk fejleszteni az életvezetési kompetenciákat, a dohányzásról való leszoktatást és a stresszkezelési képességet – mondta Baloghné Munkácsi Andrea elnökségi tag.
V.M.



2013-09-19 12:56:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül