Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949192    








Honlapkeszites

Október 2-án nyit a mozi
Tavaly március óta nincs mozi városunkban. Elõször az Apolló Filmszínházat zárták be évekkel ezelõtt – korszerûtlen volt már, s az uralmat átvette a multiplex. Eztán ez nem hozott eleget a tulajdonosoknak, s ennek is vége lett. Ötletek, tervek voltak, hogy miképpen lehetne újra mozit létesíteni Nagykanizsán, de füstbe mentek. Most ismét itt a lehetõség, hogy a filmszeretõk ne otthon nézzék meg a vászonra valót.

A kulisszatitkokba Czira Tamás, az újjáélesztõ cég, az Artmoszféra Kft. munkatársa vezetett be bennünket:
– Elsõ lépésként a nagytermet nyitjuk meg – 210 férõhellyel,– majd remélhetõleg november táján a kistermet is. Ez utóbbi 97 fõs lesz, amelyet mûvészfilmek vetítésére is használunk majd. Újdonságnak számít a régi technikához képest, hogy a hagyományos vetítõgép mellé betelepítünk egy vetítéskönnyítõ projektort, mellyel digitális tartalmat is be tudunk mutatni. Ez azért jó, mert több moziba is eljutnak a premierfilmek, amelyeket a 35 milliméteres kópiák korlátozott száma miatt nem minden kisvárosi mozi kap meg a forgalmazóktól. Szintén új dolog, hogy nem lesz helyjegy, mert az nagy bosszúság mindenki számára, ha meg van szabva, hova ülhet. Például egy kétszáztíz fõs teremben, ha éppen vannak ötvenen-hatvanan, akkor hadd üljenek oda, ahova akarnak.

A hivatalos Moziünnep szeptember 25-28-ig zajlott az országban. A nyitás napjától kezdve, négy napon keresztül Kanizsán is ünnepelhetnek a filmrajongók, mert ebben az idõszakban – hogy a kanizsaiak se csússzanak le errõl a programról – nálunk is 490 forintos jegyár mellett tekinthetik meg a filmeket. Az elsõ blokkban egy animációs film, a Kung-fu Panda, egy musical, a Mamma Mia!, és a Múmia harmadik epizódja kerül terítékre.
S.E.

2008-09-30 08:17:38


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül