Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891576    








Honlapkeszites

Sarm-es-Sejkkel kötött testvérvárosi megállapodást Hévíz

A turisztikai együttmûködésen kívül a kultúrától a gazdaságon át a sportig több területre kiterjedõ kapcsolatok kiépítésére számít az egyiptomi Sarm-es-Sejk, az üdülõhely polgármestere kedden Hévízen kötött testvérvárosi megállapodást a fürdõváros polgármesterével.


Háled Fúda tábornok, Dél-Sínai tartomány kormányzója és egyben Sarm-es-Sejk polgármestere egyiptomi üzletemberek, fõként szállodatulajdonosok képviselõivel látogatott el Hévízre. A testvérvárosi megállapodással kapcsolatban azt mondta: ez adhat alapot kulturális, gazdasági, mezõgazdasági, ipari, turisztikai, orvosi, illetve a sport területére kiterjedõ kapcsolatokra "a két, természeti értékeit tekintve hasonló adottságú város között".
A kormányzó kifejtette: a keleti és nyugati kultúra örökségét ötvözõ Hévízt, illetve a Vörös-tenger partján fekvõ üdülõvárost több hasonlóság is összeköti: a több ezer éves civilizáció, a nemzeti parkok közelsége, valamint a víz. Mint mondta, az egyiptomi város szándéka az integrált szabadidõs turizmus megteremtése, és reményét fejezte ki, hogy a testvérvárosi kapcsolat mindkét irányban segíti a turisták számának emelkedését.
Sarm-es-Sejket úgy mutatta be, mint olyan várost, amelynek fejlett turizmusa van, számtalan nemzetközi konferenciának ad otthont, királyok, uralkodók egyik kedvelt pihenõhelye.
A vetítettképes bemutatón elhangzott: a saját repülõtérrel is rendelkezõ tengerparti városban 382 szálloda található, egyszerre 132 ezer vendéget tudnak elhelyezni. Tavaly 3,1 millió vendéget fogadtak, és csaknem 7 millió vendégéjszakát regisztráltak.
Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Hévíz számára nagy megtiszteltetés az egyik legismertebb egyiptomi várossal megállapodást kötni, és a kapcsolatfelvétel összhangban van a kormány keleti nyitás programjával. A leginkább példaértékû a turizmuson túl a jelentõs történelmi örökség és a hagyományok bemutatása a világnak - tette hozzá.
Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott: ami Egyiptomnak Sarm-es-Sejk, az Magyarországnak Hévíz. Mindkét város turisztikai vonzerejénél fogva több millió látogatót fogad, és ezzel nemcsak a város, hanem az ország hírnevét is messzire viszik - mondta.

MTI - Kanizsa



2013-10-09 08:33:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül