Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891762    








Honlapkeszites

Autista farm létrehozását tervezik Magyarszerdahelyen

Autista és megváltozott munkaképességû emberek foglalkoztatását elõsegítõ Zalai autista farm kialakítására nyújtott be pályázatot a magyarszerdahelyi Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye és Otthona - közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége az MTI-vel.


A beruházással bõvülne az autisták foglalkoztatása, és ez segítené az intézményhálózat önfenntartását, önellátását. A tervekben szerepel egy 80 négyzetméter alapterületû üvegház, zöltségpalánták nevelésére, továbbá egy hagyományos falusi udvar, benne pajta, baromfiudvar és konyhakert. Ez napközis táborok, osztálykirándulások helyszíne is lehetne majd, hogy a farmra látogató gyermekkel megismertethessék a vidéki élettel - tájékoztatott Halász Gabriella igazgató.
Tervezik sertéstelepek kialakítását is, úgy, hogy az állattartáshoz szükséges takarmány nagy részét az intézmény több mint hét hektáros területén termelnék meg.
A farmon 11 új munkahely jöhet létre, munkalehetõséget biztosítva az intézményben és a település környékén élõ megváltozott munkaképességû embereknek.
Sikeres pályázat esetén a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) támogatási összege teljes egészében fedezi majd a beruházás mintegy 66 millió forintos költségét. Támogatás nélkül a sertéstenyésztés, a fóliás növénytermesztés kisebb léptékben és kisebb ütemben valósítható meg.

 

MTI - Kanizsa



2013-10-13 06:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül