Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895140    








Honlapkeszites

A kanizsai téli átmeneti közfoglalkoztatásról

Soron kívüli közgyûlésen fogadták el a téli átmeneti közfoglalkoztatás biztosítására vonatkozó javaslatot. Az elõzetes igényfelmérés alapján az önkormányzati intézményekben összesen 77 fõ, egyéb szervezeteknél 79 fõ, illetve az Országos Roma Önkormányzat szervezésében 70-en vesznek részt a téli átmeneti közfoglalkoztatásban, így összesen 226-an.


Az önkormányzat, mely az õt terhelõ önrész összegét költségvetésében biztosította, az álláskeresõk foglalkoztatásának elõsegítése érdekében februárban döntött arról, hogy az önkormányzati intézményekben, valamint egyéb szervezeteknél valósuljon meg a téli átmeneti közfoglalkoztatás. A kérelem benyújtási határideje október 31.
A Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja tájékoztatása szerint lehetõség nyílik arra, hogy november 1. és április 30. között folyamatos egyidejû téli közfoglalkoztatási és képzési program valósuljon meg. Utóbbi célja, hogy a közfoglalkoztatási rendszert kiegészítve kompenzálja a téli hónapokban a lehetõségek beszûkülését és az érintettek jövedelmének csökkenését. A közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzés maximális idõtartama december 1. – március 31-ig tart. A kormány döntése értelmében a téli átmeneti közfoglalkoztatást 6 órás munkarend keretében kell biztosítani, száz százalékos támogatással.
A közfoglalkoztatási bér bruttó 56.625 forint, a garantált bér bruttó 72.600 forint. A munkavezetõt megilletõ közfoglalkoztatási bér 62.288 forint, míg a garantált fizetés 79.860 forint. A közfoglalkoztatásban az önkormányzati intézmények közül a Nagykanizsai Központi Rózsa Óvoda, a Thúry György Múzeum, a Kanizsai Kulturális Központ, az Egyesített Bölcsõde, a polgármesteri hivatal, a kiskanizsai, a miklósfai, a palini, a Hevesi Sándor, a Kõrösi – Péterfy, a Rozgonyi úti és a Zrínyi – Bolyai általános iskolák, a Szivárvány EGYMI, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény, valamint a Halis István Városi Könyvtár vesznek részt.
A szervezetek, gazdasági társaságok közül a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény, a családsegítõ és gyermekjóléti központ, a Via Kanizsa Nonprofit ZRt., a Nagykanizsa és Térsége TISZK, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató ZRt., a Kanizsa Felsõoktatási Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bóbita Családi Napközi, a VOKE, az „Élettér” Állat- és Természetvédõ Egyesület, a vöröskereszt területi szervezete, valamint az Országos Roma Önkormányzat nevében Nagy József György, a DRVSZ elnöke.
Az álláskeresõk foglalkoztatásának elõsegítése érdekében indokolt, hogy az önkormányzati intézményekben, egyéb szervezeteknél további foglalkoztatás valósuljon meg, amelyhez az önkormányzatnak száz százalékos állami támogatásra tekintettel önrészt nem kell biztosítania.
V.M.



2013-10-14 09:46:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül