Ma 2025. 4 26.
Ervin, Klétusz napja van. Látogatók száma : 57665474 |
||||||||||
|
Szakács és pincér szintvizsga a Thúryban Szakács és pincér összehangolt szintvizsgát tartottak a Dr. Mezõ Ferenc – Thúry György Gimnázium és Szakképzõ Iskola Thúry Tagintézmény tanéttermében és tankonyhájában a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében. A szintvizsga reggel ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ezt követõen álltak neki a munkáiknak a diákok. Ahogy Rábavölgyi Attila, a Thúry tagintézmény vezetõje elmondta, a szintvizsgán az elõkészítõt követõen a két éves szakmai képzésben részt vevõ diákok adhattak számot tudásukról az új szakképzési törvény értelmében. A nyári záróvizsga elõtt a tizenkettedikes pincér tanulóknak a próbatétel elsõ felében húsz különleges éttermi eszköz közül kellett a vizsgabizottság által személyenként külön-külön kijelölt tíz darabot megnevezniük. Erre tíz perc állt rendelkezésükre. Ezt követõen az asztalokat két fõ részére a megadott háromfogásos menüsor vagy napi ajánlat alapján kellett megteríteniük, majd a vendégeket fogadták és a társaik által elkészített menüt, valamint az italokat szolgálták fel a bizottság értékelését követõen.
A diákokat külön vizsgálóbizottság értékelte. A pincérek bizottságának elnöke Dénes Elek volt, míg a szakácsoké Borda Attila, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel Thermal Spa konyhafõnöke, aki a Thúry tagintézményben végzett. További képek a galériában.
OKTATÁS ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|