Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892808    








Honlapkeszites

Csaknem ötezren hívták a Nébih zöldszámát másfél év alatt

Csaknem ötezer bejelentést fogadtak másfél év alatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) zöldszámán; a telefonálók többsége általános jellegû felvilágosítást kért, csaknem kilencszázan azonban az élelmiszer-biztonságot veszélyeztetõ, valamint a növény- és talajvédelmet érintõ ügyekrõl tettek közérdekû bejelentést.


A Nébih MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a biztonságos élelmiszer-ellátás, illetve az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok gyors felderítése érdekében indították el tavaly tavasszal a zöldszám szolgáltatást.
Az ingyenesen hívható számon bárki egyszerûen és gyorsan bejelentheti a többi között azt, ha lejárt szavatosságú, jelöletlen vagy hiányos adatokat feltüntetõ terméket talál valamelyik üzletben. A lakossági telefonok segítik az élelmiszerlánc-biztonsággal foglalkozó szakembereket abban, hogy gyorsan, célzottan reagálhassanak egy-egy problémára.
A vizsgálatok megindításához szükséges, hogy a bejelentõ lehetõleg minél több adatot közöljön, például a vásárlás helyét az üzlet megnevezésével és címével, a vásárlás idejét, az élelmiszer és a gyártó pontos adatait, a termék gyártási számát, valamint minõségmegõrzési idejét - hívják fel a figyelmet a közleményben.
A Nébih az élelmiszerláncot érintõ problémák megelõzéséért fokozott intézményi és lakossági együttmûködésre törekszik, legfontosabb célja, hogy a vevõk ellenõrzött és biztonságos élelmiszerekkel találkozzanak az üzletekben - áll a közleményben.
Az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok a 06-80/263-244-es zöldszámon jelenthetõk be.

MTI - Kanizsa


 



2013-10-19 06:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül