Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949150    








Honlapkeszites

Pintér Antalt választották polgármesternek Zalalövõn

Öt független jelölt közül Pintér Antalt választották polgármesternek Zalalövõn - tájékoztatta a város jegyzõje vasárnap az MTI-t.


Gáspárné Tóth Zsuzsanna elmondta: a közel 42 százalékos részvételi arány mellett az érvényesen szavazók több mint 41 százaléka adta a voksát az elõzetes adatok szerint gyõztes polgármesterjelöltre, a Salla Mûvelõdési Központ, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola jelenlegi igazgatójára.
Pintér Antal mellett - aki mostanáig független önkormányzati képviselõként is tevékenykedett - további négy, szintén függetlenként indult jelölt mérette meg magát az idõközi önkormányzati választáson. A közel 2500 választópolgár közül 1036-an szavaztak érvényesen, a második legtöbb, 24 százalékot kitevõ szavazatot Herczeg Imre eddigi alpolgármester kapta.
A zalalövõi választók hat szavazókörben adhatták le voksaikat. Kampánycsendsértésrõl vagy más rendkívüli eseményrõl sem a szavazás napján, sem az azt megelõzõ idõszakban nem érkezett bejelentés - mondta el a jegyzõ.
Az idõközi választást azért kellett kiírni, mert Vertetics László, a korábbi független polgármester júliusban indoklás nélkül lemondott posztjáról.

 

MTI - Kanizsa



2013-10-20 20:37:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül