Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892287    








Honlapkeszites

Zalában több mint 5 ezren vesznek részt közfoglalkoztatási programokban

Több mint 250 ember közfoglalkoztatása kezdõdött meg szeptemberben Zala megyében, a programokba az idén így 5 200 fõt vontak be, a támogatásokra pedig az idén összesen 1,8 milliárd forintot meghaladó összeget fizettek ki - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.


A startmunka 1,4 milliárd forintot meghaladó központi keretösszeg több mint háromnegyed részét a kistérségi mintaprogramokra fordították. Az összeg jelentõs részét mezõgazdasági foglalkoztatásra, a közúthálózat javítására és a mezõgazdasági földutak karbantartására fizették ki.
Az õsz elsõ hónapjában kiemelt feladat volt a téli közfoglalkoztatási programokra, valamint az ehhez kapcsolódó képzésekre való felkészülés.
Szeptemberben közel 30 ember bevonásával újraindult a Határnyiladék tisztítási országos startmunka mintaprogram, a letenyei kirendeltségen pedig Segítõ kezek az idõsek otthoni biztonságáért címmel kezdõdött mintaprogram. Az év elsõ kilenc hónapjában a mintaprogramok keretében több mint 1 580 embernek tudtak munkát és kereseti lehetõséget biztosítani.
A hagyományos, hosszabb idõtartamú közfoglalkoztatásba szeptemberben 117 embert - idén összesen közel 1 850 fõt – vontak be, döntõ többségben 6 órás közfoglalkoztatás keretében.
Munkahelyteremtõ beruházásokra szeptember végéig 34 munkaadóval kötöttek szerzõdést. A közel 270 millió forint támogatási összegbõl a cégek 147 fõvel - közülük 100 álláskeresõvel – tudják növelni az alkalmazottak létszámát, míg a pályázat benyújtása elõtt összesen 485 embert foglalkoztatottak.
A hátrányos helyzetû álláskeresõk munkaerõ-piacra lépésének vagy visszatérésének segítése címû programba szeptemberben 85 fõt vontak be. A komplex, személyre szabott, a helyi munkaerõ-piaci lehetõségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal, támogatásokkal idén összesen 1 216 ember elhelyezkedési esélyeit segítették elõ Zala megyében. A legnagyobb, 36 százalékos arányban a pályakezdõk, illetve a 25 év alatti álláskeresõk kerültek a programba, az ötvenedik életévüket betöltött álláskeresõk részaránya 21 százalék, további 16 százalékuk pedig tartós munkanélküli.

MTI - Kanizsa



2013-10-23 08:24:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül