Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892297    








Honlapkeszites

Rezsicsökkentés - Változnak a szemétdíj-számlák is

Külön rendeletben állapítja majd meg a szakminiszter a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók által alkalmazható számlaképet az Országgyûlés Fogyasztóvédelmi bizottsága által benyújtott módosító javaslat szerint.


A számlaképrõl szóló rendelet megalkotását a felhasználó és a közszolgáltató közötti elszámolás egységesítése, átláthatóságának, valamint a fogyasztók megfelelõ tájékoztatásának biztosítása indokolja, amely a közszolgáltatási ágazatokban megvalósuló szabályozás mintájára történik - áll a parlament honlapján olvasható bizottsági javaslat indoklásában. A módosítás közvetlenül kapcsolódik a rezsicsökkentésre vonatkozó jogalkotási folyamathoz.
Az áram- és gázszolgáltatók számlaképére már február óta egységes szabályozás vonatkozik. A fejlesztési miniszter által jegyzett rendelet szerint színes háttérrel kiemelve kell feltüntetni az elszámolási idõszakot, a fizetendõ összeget és annak befizetési határidejét. Meg kell jeleníteni a számlán azt is, hogy mennyi a fogyasztó megtakarítása az adott számlában elszámolt idõszakban és 2013. január 1-jétõl összesen.
Hibás számlakép miatt az elmúlt hónapokban több közmûszolgáltatóra szabott ki egyenként több milliós bírságot a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amely az idén fokozottan ellenõrzi a rezsicsökkentéssel kapcsolatos szabályok betartását.

MTI - Kanizsa



2013-10-24 05:14:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül