Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892610    








Honlapkeszites

Pannonia: a mi szolgáltatónk

A Netta-Pannonia Kft. nemrégiben tartotta fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett összejövetelét, amelyre közel 80 település polgármestere, az országos lefedettségbõl adódóan számos fontos üzleti partner és a fõbb beszállítók képviselõi voltak hivatalosak. A rendezvény kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a cég vázolja a mûködését jelenleg meghatározó fõbb tényezõket, valamint azt, hogy a múltra építkezve miképpen is lehet megfelelni a jövõ kihívásainak.


Ennek kapcsán kérdeztük Horváth Balázst, a cég ügyvezetõjét: mi az, ami meghatározza jelen pillanatban a Netta-Pannonia Kft mûködését.
– Ebben az évben a Netta-Pannonia Kft több fontos projektet is végrehajt idõben egymás mellett. Egyrészt folyik a tulajdonosváltozásból adódó névváltozás miatt az új arculat kialakítása, ami nemcsak abban jelenik meg, hogy az autóink oldalát lepkék borítják, hanem egy egységes kommunikáció folyik a komplex arculatváltás mellett.
Fontos cégjogi változások is folynak ezzel párhuzamosan. Ennek oka szintén egyrészt a tulajdonosváltozásból, másrészt pedig az új hulladéktörvénybõl és az ehhez kapcsolódó jogszabályi változásokból eredeztethetõ.
Engedélyeink megújítása, illetve az új, a gyûjtésbe bekapcsolódó cégek szükséges dokumentumainak beszerzése is folyamatosan végigkíséri tevékenységünket, ami nemcsak komoly szakmai feladat, hanem anyagilag is rendkívül megterhelõ.
Szintén komoly kihívás elé állított minket, hogy az év elejétõl, illetve év közben közel 40 település önkormányzata döntött úgy, hogy változtatni kíván a hulladékelszállítást fizetõ személyén, és a korábbi közvetlen önkormányzati térítés helyett a lakosságot tette meg a szolgáltatás anyagi vonzatának viselõjévé.
A rezsicsökkentés végrehajtása, s ezzel kapcsolatosan a lakosság minél teljesebb körû informálása szintén ennek az évnek egyik fõ feladata
– Hogyan képes a cég ezeknek a sokrétû és összetett feladatoknak megfelelni?
– Mûködésünk során számtalanszor találtuk magunkat szembe váratlan, vagy éppen nehéz helyzetekkel. A megoldás kulcsa szerintem mindannyiszor abban rejlett, hogy a kollégák elkötelezettek voltak abban, hogy csapatként gondolkodva, együtt próbáljanak meg ezeken úrrá lenni. A húsz év komoly eseményei közé tartozik: a cég megalapítása 1993 õszén és tevékenységének megkezdése Nagykanizsa városában és még további 14 településen; a várossal közös tulajdonú hulladéklerakót üzemeltetõ cég létrehozása 1995-ben; a somogyi terjeszkedés elindítása 1996-ban, amikor is szerzõdést kötöttünk Nagyatád városával; 2002-ben Nagykanizsa Megyei Jogú Városával megújított közszolgáltatási szerzõdés; az új telephely kialakítása s tevékenységünk egy helyre csoportosítása 2005-ben; a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Projekt keretében létrejött létesítmények üzemeltetésének megkezdése 2006-ban; 2009-ben a Netta Kft. megvétele, majd beolvasztása; a 2010-ben átadott nagyatádi Hulladékkezelõ Komplexum megépítése több mint 200 millió forintos költséggel; valamint 2012. október 15-én a tulajdonosváltás megvalósulása és a már említett új arculat bevezetése.
– Az új arculat bevezetése kapcsán pályázat meghirdetésére is sor került. Mi lett ennek az eredménye?
– Közel 400 pályamû érkezett be hozzánk a 2013 tavaszán meghirdetett pályázat kapcsán, aminek a témája „A lepke és a természet” volt. Nemcsak az általános iskola alsó- és felsõtagozatos tanulóit, hanem a középiskolásokat is megszólítottuk: utóbbiak fotósorozattal, illetve irodalmi alkotással is pályázhattak, míg elõbbiek különbözõ képzõmûvészeti alkotásokat nyújtottak be. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésekor több mint 30 elismerést adtunk át, a beadott pályamûveket pedig a HSMK Õsze András Galériájában lehet megtekinteni e hónap végéig. A résztvevõk motiválása és elismerése volt a célunk azzal, hogy valamennyi képzõmûvészeti alkotást benyújtó részére kiosztásra kerül egy album, melyben az összes pályamûvet bemutatjuk.
– A jövõ szempontjából mi az, ami az elkövetkezõ idõszakban a legmeghatározóbb lesz?
– Mindenképpen még tovább szeretnénk bõvíteni a szolgáltatási palettát, ez lehet a rezsicsökkentésbõl adódó árbevétel-kiesés részbeni egyensúlyozásának egyik módja. Ennek egyik megnyilvánulása, hogy Nagykanizsa város területén a hó- és síkosság mentesítési munkálatokat ez év novemberétõl cégünk fogja végezni. Elõrehaladott állapotban van egy építési törmelék feldolgozóhely kialakítása is, amivel megpróbáljuk ezen hulladékok további hasznosítását elérni. Fontos feladat a közszolgáltatás átültetése az erre a célra kialakított Futurus-Pannonia Nonprofit Kft-be illetve Viridis-Pannonia Nonprofit Kft-be. Ezzel lehetõvé válik, hogy a három cég által nyújtott szolgáltatási paletta az új hulladéktörvénynek is megfeleljen, valamint teljes körû szolgáltatást nyújtson. Így lesznek a Pannonia-cégcsoporthoz tartozó cégek az önök szolgáltatói.



2013-10-24 08:26:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül