Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892561    








Honlapkeszites

Aláírták a Ligetváros rehabilitációjáról szóló szerzõdést

Városunknak több mint 2 milliárd forintot sikerült nyernie a városrekonstrukció keretén belül. Ennek egy következõ lépcsõfoka a belvárosrekonstrukció elsõ és második ütemén túl a Ligetváros szociális célú rehabilitációja elnevezésû projekt, melynek támogatási szerzõdését a minap írták alá a Vasemberházban. A fejlesztés révén 412,5 millió forintból újítják fel a városi uszodát, a ligetvárosi óvodát, kiépítik az Erdész utcai járdát és közvilágítást létesítenek, térfigyelõ kamerákat helyeznek el és felújítják a Csengery 117. szám alatt található 24 lakást.

– Nagykanizsán kézzel fogható jele van annak, hogy a belvárosrekonstrukció elsõ ütemének óriási szerepe volt a város életében. A második ütemmel folytatódhat ez a fejlesztés, melynek különálló része a szociális rehabilitáció – mondta Cseresnyés Péter polgármester. Ezt követõen részletezte, hogy a tavasszal elkezdõdõ munkálatok során 156 millió forintból újulhat meg a Csengery 117/4-6. szám alatti 24 lakás. Ezeket sokkal komfortosabbá és energiatakarékosabbá teszik, továbbá kicserélik a belsõ és külsõ burkolatokat, a gáz- és a villanyvezetékeket. A városi uszodát 38 millió értékben rehabilitálják és az óvoda felújítására is jelentõs összeget fordítani. Az Erdész utcában a kerékpárutat 580 méterrel meghosszabbítják és közvilágítást is létesítenek. Ezzel könnyebbé téve a belvárosból a Ligetvárosba való eljutást. A biztonságosabb mindennapok érdekében pedig tíz térfigyelõ kamerát szerelnek fel.


– A belváros, a Fõ utca, a Ligetváros megújításával 2015-ben Nagykanizsán, egy polgárvároshoz méltó belvárosban élhetjük mindennapjainkat. Azonban, ezzel nem zárjuk le a terveink megvalósítását, hiszen komoly fejlesztési elképzeléseink vannak – emelte ki Cseresnyés Péter.
Ahogy Breznovics István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetõ igazgatója elmondta, a szerzõdés jól illeszkedik abba a 2 milliárdos fejlesztési programba, amelyet három ütemre bontva az elmúlt idõszakban megvalósítottak és meg fognak valósítanak városunkban. Az Új Széchenyi Tervnél fontos, hogy erõsítsék a foglalkoztatást, munkahelyeket teremtsenek, de fontos az is, hogy ennek peremfeltételeit is megteremtsék. Minél több új munkahelyet teremtsenek, és a Kanizsán élõk életfeltételei javuljanak.
Ezt követõen írták alá a támogatási szerzõdést. A kivitelezõ kiválasztását követõen indulhat majd meg a szociális célú rehabilitáció a Ligetvárosban.

V.M.

További képek a galériában!



2013-10-25 12:55:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül